Antena 3 CNN Actualitate Incendiu violent în zona Obor a Capitalei

Incendiu violent în zona Obor a Capitalei

Incendiu violent în zona Obor a Capitalei
18 Aug 2007   •   15:48

Sediul Institutului Sanitar Veterinar aflat în Piata Obor a fost distrus în întregime de un incendiu violent izbucnit sâmbătă la amiază. Interventia pompierilor nu a mai putut salva nimic. Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, este de părere că incendiul a fost cauzat cel mai probabil de un scurtcircuit la instalaţia electrică, ce are o vechime de aproape jumătate de secol.

Aflat la faţa locului, primarul sectorului 2 a relatat că focul a izbucnit la ora 13.25, în unul din laboratoarele Institutului de igienă sanitar-veterinar situat în acel perimetru, Incendiul a fost stins în aproximativ 15 minute de echipajele de pompieri sosite de urgenţă. Flăcările nu au făcut victime umane, dar au distrus aproape în totalitate aparatura şi documentele existente în laborator. Focul s-a extins şi la celelalte laboratoare dar aici pagubele au fost mai mici. Valoarea totală a prejudiciilor nu a fost încă stabilită.

Neculai Onţanu a mai spus că atât Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), cât şi patronii firmelor care au în proprietate părţi din Halele Obor nu au investit de ani de zile în renovarea, modernizarea sau consolidarea clădirii, fiind axaţi numai ?să stoarcă bani din chiriile pe care le percep? pentru spaţiile din imobil. ?Vom vedea ce vor stabili pompierii în legătură cu cauzele incendiului şi vom face demersuri, împreună cu primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, să preluăm în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti acest imobil. Dacă va trece în administrarea PMB, atunci atât aceasta, cât şi Primăria de sector va putea să investească în renovarea, modernizarea clădirii?. Potrivit acestuia, clădirea Halelor Obor a fost construită între anii 1937 şi 1947 şi nu a mai fost renovată de dinainte de 1989.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close