Antena 3 CNN Actualitate Incendiul de la de la clădirea turn de lângă Biserica Armenească, în atenţia Poliţiei

Incendiul de la de la clădirea turn de lângă Biserica Armenească, în atenţia Poliţiei

Incendiul de la de la clădirea turn de lângă Biserica Armenească, în atenţia Poliţiei
29 Iun 2009   •   19:48

Incendiul izbucnit vineri noapte la Millennium Business Center a ajuns în atenţia Poliţiei. Există deja un dosar de cercetare penală care urmează să fie înregistrat la Parchet. Între timp, firmele care îţi desfăşurau activitatea acolo îşi caută "casă nouă".

Accesul în clădire este interzis, în continuare, şi permis doar câtorva angajaţi iar administratorii acesteia se feresc să explice cum a fost posibil ca focul să producă atâtea pagube într-o clădire modernă, dotată cu sisteme sofisticate împotriva incendiilor.

?Structura desigur e protejată la foc ea este închisă cu sistem de perete cortină, care o să-l vedeţi în perioada următoare deja a început să se construiască?, a declarat Adrian Cristescu, arhitect West Group Arhitecture, proiectant Millenium Business Center.

Cortina respectivă ori n-a funcţionat, ori a fost o poveste. Mai ales că proprietarii clădirii au refuzat în urmă cu puţine zile propunerea pompierilor de a simula o situaţie extremă. Nu se ştie nici ce s-ar fi întâmplat dacă incendiul ar fi izbucnit ziua iar cei ce lucrează în clădire s-ar fi îngrămădit pe scări. Acum nici constructorul şi nici arhitectul nu mai dau declaraţii. Până atunci, firmele care îşi aveau sediul acolo încearcă să recupereze ce se mai poate.

Transelectrica ocupa câteva etaje bune ale clădirii. Angajaţii încearcă de sâmbătă să recupereze dosarele şi tehnica. Serverele conţineau date comerciale. Din fericire calculatoarele care gestionează sistemul naţional energetic sunt în altă parte.

Aproape 30% din personalul Transelectrica a fost mutat într-un alt sediu. Alţii vor sta prin birourile colegilor de la Dispeceratul Energetic Naţional.

Banca Mondială nu a avut însă unde să se mute. ?Sediul nostru nu a fost grav afectat şi urmează să ne recuperăm absolut totul. Vom anunţa în zilele următoare un fax şi o adresă la care să ne primim poşta normală?, a declarat Iolanda Stăniloiu, din partea Băncii Mondiale.

Cei care lucrau în sediul Millenium Bussiness Center au urmărit incendiul în direct la televizor. Au fost uimiţi de violenţa lui, căci nimeni nu se aştepta ca o astfel de clădire să ardă ca o torţă.

Observator

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close