Antena 3 CNN Actualitate Incendiul de la Moara lui Assan ? Coincidenţă sau ambiţie imobiliară?

Incendiul de la Moara lui Assan ? Coincidenţă sau ambiţie imobiliară?

Incendiul de la Moara lui Assan ? Coincidenţă sau ambiţie imobiliară?
14 Mai 2008   •   22:52

Moara lui Assan, monument istoric bucureştean, vechi de peste 150 de ani, din Bucureşti, a fost distrus miercuri dimineaţă, în urma unui incendiu de proporţii. Se zvoneşte că focul ar fi fost pus intenţionat, mai ales că Moara lui Assan se află pe un teren ce valorează în jur de 90 de milioane de euro. De îngrijirea monumentului nu se ocupa nimeni. Era mai convenabil să cadă în paragină, pentru ca terenul să devină, mai apoi, obiectul unei tranzacţii imobiliare de proporţii.

Flăcările au fost observate de bucureştenii din zon aLizeanu la orele 3 ale dimineţii. Oamenii au chemat pompierii, care nu au intervenit pe atât de prompt pe cât s-ar fi aşteptat din cauza accesului greoi pe străduţele lăturalnice. Maşinile parcate au îngreunat trecerea autospecialelor.

Întârzierea pompierilor ar fi putut avea consecinţe grave şi în ceea ce priveşte spaţiul vecin Morii lui Assan. Dacă vântul ar fi bătut, flăcările s-ar fi extins şi la clădirile din jur.

De la câteva prese de ulei, a ajuns un complex impresionant, graţie industriaşului Gheorghe Assan.În 1948, comuniştii au furat fabrica de la fiii industriaşului. După 1990, o parte a complexului a fost dată în proprietatea unei firme private.

Tot ce s- a putut fura din Moara lui Assan, s-a furat. În 2005, au început demolările. Un an mai târziu, Primăria Bucureşti a cerut Parchetului să pedepsească demolările ilegale.

Primăria sectorului 2 a cerut începerea unei anchete în cazul monumentului distrus.



Observator

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close