Antena 3 CNN Actualitate Incendiul de la Rafinăria Petrobrazi a fost stins

Incendiul de la Rafinăria Petrobrazi a fost stins

Incendiul de la Rafinăria Petrobrazi a fost stins
05 Feb 2008   •   07:34
UPDATE: Incendiul de la Rafinăria Petrobrazi a fost lichidat, nu mai există flăcări la cele două rezervoare care au ars.
Un incendiu puternic a izbucnit, marţi dimineaţă, la un rezervor al Rafinăriei Petrobrazi, la câţiva kilometri de Ploieşti. Flăcările s-au extins foarte repede la un al doilea rezervor, în cele două recipiente fiind motorină şi aditivi pentru motorină. Peste 50 de pompieri din cadrul inspectoratului de urgenţă au acţionat imediat la locul incendiului. Alte câteva zeci de pompieri au intervenit uletrior pentru a lichida incendiul. Activitatea rafinăriei nu a avut de suferit.

"Substanţele din cele două rezervoare, motorină şi aditivi pentru motorină, nu au potenţial de explozie atât de mare încât să prezinte risc pentru populaţie", au spus specialiştii.

Nici locuitorii municipiului Ploieşti, nici cei ai localităţii Brazi, unde este situată rafinăria, nu sunt în pericolul ca focul să se extindă la alte rezervoare.

Potrivit prefectului judeţului Prahova, Nicolae Alexandri, Prefectura Prahova a cerut ajutoare din partea pompierilor din Bucureşti pentru stingerea incendiului.

Flăcările la unul dintre rezervoare au fost stinse. Cel de-al doilea rezervor este mai mare şi are capacitatea de 2.000 - 3.000 de tone de motorină. Nu s-au înregistrat victime.

Compania Petrom a susţinut o conferinţă de presă pentru a explica incidentul produs marţi dimineaţă la rafinăria Petrobrazi -  

IGSU: Pericolul principal a fost eliminat

INCEDIU LA RAFINĂRIE

Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close