Antena 3 CNN Actualitate Încep înscrierile în licee: Absolvenţii de gimnaziu pot completa de azi fişele pentru repartizare

Încep înscrierile în licee: Absolvenţii de gimnaziu pot completa de azi fişele pentru repartizare

Încep înscrierile în licee: Absolvenţii de gimnaziu pot completa de azi fişele pentru repartizare
12 Iun 2008   •   09:29

Joi s-a dat startul la înscrieri în licee. Elevii care au promovat clasa a VIII-a vor putea completa, de joi şi până pe 20 iunie inclusiv, fişele de înscriere pentru repartizarea computerizată. Absolvenţii care au învăţat la gimnaziu în alte oraşe, dar vor să urmeze un liceu în Bucureşti, se pot prezenta tot începând de joi, de la ora 9.00, la Centrul Special aflat în cadrul Şcolii ?Sfinţii Voievozi?.

Pe fişa de înscriere în licee sau în şcoli de arte şi meserii de stat elevii vor trebui să completeze opţiunile, în ordinea intereselor, preferinţelor si aptitudinilor. Algoritmul de repartizare va ordona elevii după medii pe baza opţiunilor exprimate.

Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal şi profesional de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a va avea loc pe 27 iunie. Pe 29 iunie 2008, fiecare unitate de învăţământ liceal şi profesional va afişa lista candidaţilor repartizaţi în respectiva instituţie.

O a doua etapă a repartizării computerizate se va desfăşura pe 12 iulie şi se adresează candidaţilor care nu au fost repartizaţi după prima etapă de admitere sau nu au participat din diferite motive. În intervalul 1-10 septembrie va avea loc o ultimă repartizare a elevilor care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapele precedente, care nu s-au înscris în perioada prevăzută sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

Numărul locurilor alocate pentru clasa a IX-a în licee şi şcoli de arte şi meserii este de 239.000 la învăţământul de zi, în timp ce numărul absolvenţilor din promoţia acestui an este de 220.000.

Antena 3

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close