Antena 3 CNN Actualitate Încep lucrările la centura de nord a Bucureştiului şi la cea a Ploieştiului

Încep lucrările la centura de nord a Bucureştiului şi la cea a Ploieştiului

Încep lucrările la centura de nord a Bucureştiului şi la cea a Ploieştiului
20 Noi 2007   •   14:34

Încep lucrările la centura de nord a Bucureştiului şi la cea a Ploieştiului, două şosele care se vor lărgi la patru benzi în următorii doi ani. Din primăvară, toată ţara se transformă într-un şantier. Autorităţile au în plan cel puţin nouă autostrăzi şi zeci de drumuri turistice. La începutul anului, vor fi selectaţi constructorii pentru centurile ocolitoare ale oraşelor Constanţa, Arad, Sibiu şi pentru autostăzi din vestul, centrul şi sudul ţării. Primul şantier care se deschide în primăvară este cel pentru centura oraşului Sibiu. Cu excepţia autostrăzii Comarnic-Braşov, care trebuie să fie gata în cel mult patru ani din momentul începerii construcţiei, celelalte trebuie să fie gata în cel mult doi ani fiecare.

Pentru Comarnic-Braşov se aşteaptă un concesionar pînă în ajunul Crăciunului. Celelalte se construiesc cu bani de la buget sau din fonduri externe. Ministrul Transporturilor va prezenta Guvernului o propunere pentru transformarea drumurilor forestiere, comunale şi judeţene în drumuri naţionale în zonele mai puţin exploatate turistic. Construirea drumurilor turistice ar putea costa un miliard de euro. Ministerul Transporturilor a identificat deocamdată peste o sută de zone turistice care au nevoie de infrastructură pentru a atrage turiştii. Până vara viitoare trebuie realizate studii de fezabilitate pentru toate traseele. Antena 3

×

SINTEZA ZILEI | Luni-Joi, 21:00

Dana Budeanu, furioasă pe ministrul Sănătăţii pentru dezastrul din spitale: "Asta este furtul calificat pe sufletele și pe viața noastră"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close