Antena 3 CNN Actualitate Încep lucrările pentru un nou spital de urgență în Capitală! Cât costă proiectul și când va fi gata

Încep lucrările pentru un nou spital de urgență în Capitală! Cât costă proiectul și când va fi gata

Lucrările pentru Spitalul de Urgență „Sfântul Vasile cel Mare” din București sunt pe cale să înceapă, a anunțat astăzi primarul Sectorului 1, Dan Tudorache. Proiectul este estimat să coste peste o jumătate de miliard de euro.

Încep lucrările pentru un nou spital de urgență în Capitală! Cât costă proiectul și când va fi gata
de Claudia Simion    |    28 Iun 2020   •   14:04

Primarul Sectorului 1 a precizat că 30 iulie este termenul de depunere a ofertelor pentru proiectarea și construirea noului spital. În jur de 30 de firme internaționale s-au arătat dornice de a contribui la acest proiect, a mai spus edilul.

"Studiul de fezabilitate a fost stabilit și a fost coordonat de către o echipă a Ministerului Sănătății. Am dat drumul la licitație în ultimele zile din luna decemrbie, ne-a întârziat cu 2-3 luni de zile situația din țară cu COVID-19, dar pot să vă spun că pe 30 iulie e termenul-limită de depunere a ofertelor. În această perioadă, au fost undeva la 30 de firme internaționale care au solicitat clarificări vizavi de acest proiect. E un proiect pe care noi l-am estimat undeva la jumătate de miliard de euro. E un proiect care nu a fost făcut în 30 de ani. E o necesitate pentru București. Eu îmi doresc ca după 30 iulie, când va fi depunerea ofertelor, să avem un câștigător care să înceapă construcția într-o lună, cel mult două", a declarat primarul Tudorache.

Când ar trebui să fie gata noul spital

Proiectul a fost gândit încă de acum trei ani, iar de atunci Primăria a reușit să economisească 55 de milioane de euro. "În momentul de față, compania de investiții a Primăriei are în buget această sumă economisită pentru realizarea acestui proiect. Undeva la peste 10% din valoarea contractului. E o garanție că acest proiect se va realiza", dă asigurări edilul.

Spitalul va ocupa o suprafață de 7,2 hectare, va avea 1.105 paturi, 37 de săli de operație și un heliport. "Consider că e un proiect care va schimba fața Sectorului 1 și a Bucureștiului".

 

Lucrările la acest spital ar putea dura maximum trei ani de la începerea lucrărilor. "Eu mi-aș dori ca printre câștigători să se afle și o firmă românească. E adevărat, sunt multe firme care solicită clarificări și nu sunt din România, fiind o licitație internațională, dar eu îmi doresc ca printre câștigători să fie și o firmă românească".

Încep lucrările pentru un nou spital de urgență în Capitală! Cât costă proiectul și când va fi gata

 

×
Subiecte în articol: spital Dan Tudorache
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close