Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu dosarul în care Oprea e acuzat de abuz în serviciu. Decizia instanței

Ce se întâmplă cu dosarul în care Oprea e acuzat de abuz în serviciu. Decizia instanței

Ce se întâmplă cu dosarul în care Oprea e acuzat de abuz în serviciu. Decizia instanței
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Oct 2016   •   16:52

Magistraţii instanţei supreme au decis să înceapă judecata în dosarul în care Gabriel Oprea este acuzat de DNA de abuz în serviciu în legătură cu gestionarea fondurilor Departamenului pentru Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

Hotărârea nu este definitivă, iar decizia poate fi contestată în trei zile. 

Gabriel Oprea, fost ministru al Afacerilor Interne, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, alături de Gheorghe Nicolae, fostul şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi de deturnare de fonduri.

În acelaşi dosar sunt judecaţi Gabriel-Nicolae Pavel, la data comiterii faptelor având funcţia de şef al Serviciului Juridic din cadrul DIPI, sub acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu, Nelu Zărnică, subsecretar de stat la data faptelor, sub acuzaţia de deturnare de fonduri şi Marian-Dănuţ Iacob, şeful unei structuri administrative la data faptei, fiind cercetat pentru deturnare de fonduri.

"În ziua de 13 iulie 2015, inculpatul Oprea Gabriel, în calitate de ministru de Interne şi ordonator de credite, cu ajutorul chestorului principal Nicolae Gheorghe şi a comisarului şef Pavel Gabriel-Nicolae, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8, în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor", susţin procurorii.

În legătură cu acelaşi caz, procurorii au solicitat Ministerului Afacerilor Interne, în perioada în care instituţia era condusă de Petre Tobă, declasificarea unor documente care ar fi urmat să fie folosite drept probe în anchetă. În urma refuzului ministrului de a desecretiza respectivele acte, DNA l-a pus sub învinuire pe Petre Tobă pentru favorizarea infractorului.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea abuz in serviciu dipi
Parteneri
Puhoi de lume la icoana care plânge cu mir, la Buzău
x close