Antena 3 CNN Actualitate Începe lupta înscrierilor la grădiniţe

Începe lupta înscrierilor la grădiniţe

Începe lupta înscrierilor la grădiniţe
03 Iun 2008   •   08:45

De marţi începe calvarul înscrierilor la grădiniţele bucureştene. Şi anul acesta sunt mai bine de 10.000 de copii care nu vor avea loc. O soluţie ar fi suplimentarea numărului de locuri, ceea ce ar însemna grupe şi mai mari, sau o altă variantă ar fi grădiniţele particulare. Diferenţa între cele de stat şi cele private stă, în principal , în taxele plătite: de la 250 de lei la stat, la 500 sau chiar 1.300 de lei la cele particulare.

Ministerul Educaţiei a alocat, pentru anul 2008-2009, 600.000 de locuri în grădiniţe la grupele mică, mijlocie şi mare, în toată ţara. Potrivit reprezentanţilor ministerului, sunt zone unde există deficit de locuri în grădiniţe, dar sunt şi zone unde locurile rămân neocupate. În Capitală, anul acesta sunt disponibile 26.000 de locuri în grădiniţe, dar se estimează un deficit de aproximativ 8.000 de locuri.

BĂTAIE PE UN LOC LA GRĂDINIŢĂ:


Autorităţile speră însă ca până pe 15 septembrie să fie date în folosinţă mai multe grădiniţe în Bucureşti. Părinţii cu venituri mai mari îşi pot înscrie însă copiii în grădiniţele particulare. La preţuri mari, ce-i drept, acestea oferă lecţii de pian, pictură, muzică, dans, înot, asigură transport de la domiciliu şi organizează zile de naştere cu invitaţi.

Antena 3

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close