Antena 3 CNN Actualitate Începe prima etapă a repartizării candidaţilor care au trecut examenul de titularizare

Începe prima etapă a repartizării candidaţilor care au trecut examenul de titularizare

Începe prima etapă a repartizării candidaţilor care au trecut examenul de titularizare
30 Iul 2008   •   11:33

Repartizare computerizată pentru candidaţii care au au obţinut note între 7 şi 9,99 la concursul de titularizare din 16 iulie începe miercuri. 11.824 de posturi didactice, respectiv catedre vacante titularizabile sunt disponibile pentru cei aproape 14 mii de candidaţi, dintre care peste 2.000 de absolvenţi ai promoţiei 2008.

Peste 80% dintre candidaţii la concursul de titularizare au promovat examenul. Cel mai mare procent de promovabilitate a fost în Ilfov, mai mult de 92%, Prahova -peste 87% şi Tulcea -85%. În schimb, cel mai mic procent a fost înregistrat în Vrancea, 71%.

În Capitală, un sfert din cadrele didactice care au susţinut examenul de titularizare nu au obţinut note de trecere, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Şi în acest an, evaluarea profesorilor a fost însoţită de scandal. Deşi la proba scrisă s-au prezentat aproximativ 35.000 de candidaţi, au fost corectate doar 32 de mii de lucrări. Restul de peste 3.000 de lucrări aparţin unor candidaţi care fie s-au retras în timpul concursului, fie au fost daţi afară din examen după ce au fost prinşi copiind. Mai precis, 76 de dascăli au fost eliminaţi pentru că au încercat să copieze, în timp ce aproape 2.000 de profesori au luat note sub 5.

O a doua repartizare va avea loc între 23 august şi 1 septembrie, pentru candidaţii care au obţinut cel puţin nota 7 şi rămân nerepartizaţi în prima etapă, precum şi pentru ceilalţi candidaţi care au obţinut cel puţin nota 5 - circa 12 mii de candidaţi.

În plus, cei aproape 6500 de candidaţi care au obţinut note sub 5 sau care nu au participat la examenul din 16 iulie au posibilitatea de a participa la concursul pentru suplinire din 22 august.

Antena3

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close