Antena 3 CNN Actualitate Începutul sfârşitului: Alro Slatina închide prima hală

Începutul sfârşitului: Alro Slatina închide prima hală

Începutul sfârşitului: Alro Slatina închide prima hală
07 Ian 2009   •   08:44

Conducerea ALRO Slatina, împreună cu liderii sindicatelor au hotărât, în cadrul unei şedinţe ţinute luni, să închidă toate cuvele din hala numărul 9 pentru a salva fabrica, transmite Gazeta de Olt. Sindicaliştii spun că, dată fiind situaţia actuală, aceasta era singura soluţie pentru a salva fabrica.
În primă fază, conducerea a redus intensitatea curentului electric în toate cele şase hale, apoi a oprit mai mult de jumătate din cuvele din hala numărul 9. Nu s-a ajuns la rezultatul dorit, astfel că gigantul aluminiului a decis să sisteze activitatea în respectiva hală.
Potrivit preşedintelui Sindicatului Liber Aluministul, Constantin Popescu, aceasta ar fi singura hală care va fi închisă.
?Dacă mai ţineam activă hala nr. 9, în două-trei luni plecam toţi acasă, pentru că afecta întreaga producţie a fabricii. Între două rele, alegi răul cel mai mic. Societatea înregistra pierderi de 1.400 de dolari la tona de aluminiu. Acesta este cel mai mic rău care se putea produce, iar angajaţii din hala respectivă vor fi redistribuiţi?, a declarat Popescu, pentru Gazeta de Olt.
De cealaltă parte , sunt sindicaliştii care cred că ALRO nu va avea putere de redresare dacă nu va reveni la vechea formulă.
Închiderea halei numărul 9 atrage, din nou, atenţia asupra combinatului ALRO Slatina, ţinta protestelor sindicale din decembrie, când Consiliul de Administraţie al Vimetco, grupul care a preluat ALRO, a decis să sisteze activitatea în 3 hale de electroliză şi să trimită în şomaj 1.800 de angajaţi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close