Antena 3 CNN Actualitate Încet, încet se ajunge la clanul Băsescu. Oameni-cheie, care au făcut afaceri cu familia fostului preşedinte, ajung după gratii

Încet, încet se ajunge la clanul Băsescu. Oameni-cheie, care au făcut afaceri cu familia fostului preşedinte, ajung după gratii

Încet, încet se ajunge la clanul Băsescu. Oameni-cheie, care au făcut afaceri cu familia fostului preşedinte, ajung după gratii
de O.P.    |    17 Mar 2015   •   06:06

În dosarul lui Horia Georgescu a mai fost reţinută şi Ingrid Mocanu, fostul vicepreşedinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, iar fosta preşedintă a ANRP, Ingrid Zaarur a fost pusă sub control judiciar.

Aceasta a condus ANRP până în 2009 şi ani de zile a făcut afaceri cu Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu. În plus, la DNA, a mai dat ieri explicaţii şi deputatul liberal Teodor Nicolescu, fost vicepreşedinte al instituţiei.

Fost vicepreşedinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, Ingrid Popa Mocanu este acuzată de procurori de 3 infracţiuni de abuz în serviciu, comise în perioada 26 iunie 2008 - 6 martie 2009.

Ingrid Popa Mocanu, care a fost şi consilier al lui Gabriel Oprea la Ministerul de Interne, mai figureaza într-un dosar în care este acuzata de spionaj. Ea este urmărita penal pentru fotocopierea unor documente secrete, alaturi de un fost secretar general adjunct din MAI.

Procurorii au mai decis să o cerceteze sub control judiciar şi pe Ingrid Zarur, cea care a condus ANRP până în 2009 şi ani de zile a făcut afaceri cu Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu.

Şi deputatulul liberal Theodor Nicolescu, vicepreşedinte al Comisiei Juridice, a raspuns o zi întreaga la întrebarile anchetatorilor dupa ce a fost adus cu mandat la DNA.  Avocat de profesie, Nicolescu a fost şi vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor între octombrie 2005 - mai 2008. Dupa plecarea de la ANRP  a deţinut funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

Procurorii vizează retrocedarea ilegală a unor imobile supraevaluate şi cer arestarea preventiva pentru cei reţinuţi.

×
Subiecte în articol: retineri DNA audieri ANRP
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close