Antena 3 CNN Actualitate Incident naval în Portul Turistic Tomis

Incident naval în Portul Turistic Tomis

Incident naval în Portul Turistic Tomis
09 Sep 2007   •   15:01

O ambarcaţiune cu motor s-a scufundat sâmbătă noaptea după ce vântul puternic a izbit-o de mai multe ori de cheu, iar şalupa s-a ales cu o fisură sub linia de plutire. Duminică dimineaţa şalupa a fost adusă în întregime la suprafaţă cu ajutorul unei macarale de mare tonaj. La ora 9.00 echipajele ambarcaţiunilor şi-au făcut apariţia pe cheu şi după ce au pus la punct ultimele detalii, s-au asezat la linia de start, aflată evident pe mare undeva în apropierea Portului Tomis.

Dacă în proba desfăşurată sâmbătă, din cele 18 veliere aflate la linia de start, mai mult de jumătate au abandonat cursa din cauza futunii, iar duminică vremea a ţinut cu cuncurenţii. Vântul a fost şi el de partea marinarilor. Aşa că toate cele 11 care echipaje care au pornit în competiţie, au ajuns şi la linia de sfârşit. Din păcate însă unii mai târziu faţă de ceilalţi. Cei care au avut ambarcaţiuni mai mari şi mai stabile dar care au dovedit şi o mai bună îndemânare în ale marinăriei, s-au clasat printre primii.

În timp ce proba de sâmbătă s-a desfăşurat pe traseul Portul Tomis-Portul Midia, duminică concurenţii s-au deplasat doar pe un traseu aflat în apropierea portului Constanţa. Organizatorii au promis că anul viitor vor încerca să aducă în competiţie mai mulţi proprietari de ambarcaţiuni, dornici de aventură pe mare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cine e Babasha, manelistul care a împărțit țara în două
x close