Antena 3 CNN Actualitate Primele incidente în Capitală cauzate de temperaturile ridicate

Primele incidente în Capitală cauzate de temperaturile ridicate

Apar primele incidente în Capitală din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Linia tramvaiului 41 a fost blocată aproape o oră și jumătate, timp în care oamenii au fost nevoiți fie să aștepte în căldură, fie să găsească alte mijloace de transport. Meteorologii au emis mai multe atenționări, iar în Capitală, la serviciile de urgență, telefoanele sună în continuu.

Primele incidente în Capitală cauzate de temperaturile ridicate
de Cristi Popovici    |    02 Iul 2022   •   12:42

Nu-i chip să stai la soare pe o vreme ca aceasta. Sunt aproximativ 35 de grade în acest moment în Capitală. Este mai suportabil la umbră, în parcuri, motiv pentru care mulți bucureșteni au ales să își petreacă ziua în aer liber, în parcuri, unde este cât de cât suportabil.

Sunt, într-adevăr, și multe puncte de prim ajutor, instalate în mai multe zone din Capitală. Unul dintre ele este aici, în sectorul patru, unde ne aflăm, într-unul din parcuri, unde ]n interior sunt 24 de grade Celsius!

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, ieri a instituit și a vorbit cu toți primarii de sector și cu primarul general, astfel încât să fie instalate astfel de puncte de prim ajutor în tot orașul, în punctele vulnerabile, în special în piețe și în parcuri.

În piețe, locurile unde vin foarte mulți pensionari și de obicei nu prea sunt zone umbrite, motiv pentru care au fost instalate și astfel de puncte de prim ajutor.

Am avut și un incident în această dimineață pe linie tramvaiului 41 din Capitală. Din cauza căldurii, s-au dilatat mai multe cabluri de deasupra tramvaielor, potrivit celor de la STB, motiv pentru care mai multe vagoane au rămas înțepenite. Oamenii n-au avut ce să facă.

Problema a durată în jur de 45 de minute o oră motiv pentru care călătorii care la acea oră mergeau cu tramvaiul, au trebuit să să se adapteze și au luat-o pe jos, ușor ușor către case sau către punctele pe unde pe unde mai aveau treabă.

Se anunță astăzi și mâine temperaturi caniculare și în București și în mare parte din din țară, motiv pentru care ar trebui să să avem grijă să nu ieșim la orele acestea afară sau dacă o facem, să purtăm, să purtăm o șapcă și să ne adăpostim, să bem multă apă și să stăm la umbră.

×
Subiecte în articol: București canicula
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close