Antena 3 CNN Actualitate Incompetenţă pe bani publici. Primarii Capitalei nu cheltuie din buget, se împrumută la bănci

Incompetenţă pe bani publici. Primarii Capitalei nu cheltuie din buget, se împrumută la bănci

Incompetenţă pe bani publici. Primarii Capitalei nu cheltuie din buget, se împrumută la bănci
18 Ian 2008   •   07:39

Primarii din Bucureşti nu au reuşit să cheltuiască 4.000 de miliarde lei, bani de la bugetul local. În schimb, instituţiile pe care le conduc se împrumută de la bănci, pe spinarea bucureştenilor. Cel puţin aşa susţin jurnaliştii de la cotidianul Gândul, care scriu vineri depre incompetenţa primarilor de a gestiona banii publici. Campioană la bani necheltuiţi este Primăria Sectorului 1, care are un excedent bugetar de aproape 2.200 de miliarde lei vechi, din 8.100 de miliarde lei vechi. Pe locul doi se află Primăria Sectorului 4, care a rămas cu 677 de miliarde lei vechi din peste 3.700 miliarde.

În ciuda acestui fapt, primăria a făcut în vara anului trecut un împrumut de 1.620 de miliarde lei vechi pe 18 ani pentru ?investiţii publice".

Locul trei este ocupat de primăria lui Vanghelie, care a rămas cu 378 de miliarde lei vechi din 3.414 de miliarde. Şi asta, în condiţiile în care, amintesc jurnaliştii, primarul Vanghelie s-a plâns tot timpul că nu poate face investiţiile pe care le-ar dori şi că, din cauza lipsei de bani.

Pe locul patru se află Primăria Sectorului 2, care a rămas cu un excedent de 225 de miliarde lei vechi, dintr-un venit de 5840 de miliarde lei vechi.

Dar, chiar şi aşa, Administraţia Locală a sectorului 2, a făcut un împrumut de 240 de milioane de lei, pe 20 de ani. Pe următorul loc se află Primăria sectorului 6 care a rămas cu un excedent bugetar de 128 de miliarde lei vechi dintr-un total de 4860 de miliarde de lei vechi.

Penultima poziţie o ocupă Primăria Capitalei, care dintr-un buget de peste 30.600 de miliarde lei vechi a rămas cu 101 miliarde lei necheltuiţi. Cel mai bun manager s-a dovedit a fi anul trecut edilul sectorului 3 Liviu Negoiţă, care ocupă ultimul loc în acest top, cu doar 23 de miliarde lei vechi necheltuiţi, din peste 5.330 de miliarde. De menţionat este faptul că legea prevede că o parte dintre banii necheltuiţi trebuie să meargă la fondul de rulment sau la bugetul de stat.

Antena 3

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close