Antena 3 CNN Actualitate Incredibil! Ce se ascundea în interiorul monolitului din Utah. De ce a fost demontat

Incredibil! Ce se ascundea în interiorul monolitului din Utah. De ce a fost demontat

Nu se știe clar nici acum cine ar fi instalat structurile metalice în SUA și România sau dacă acestea au vreo legătură între ele. Cel mai probabil, monoliții din România au fost instalați pentru a-l copia pe cel din deșertul Utah, iar acela ar fi putut să fie instalat acolo chiar și de 4-5 ani.

Incredibil! Ce se ascundea în interiorul monolitului din Utah. De ce a fost demontat
Sursa foto: CNN
de Dan Gabor    |    09 Dec 2020   •   16:55

Cel mai recent monolit a fost descoperit în California, însă și acesta a dispărut după doar câteva zile. Pe internet au devenit virale mai multe imagini care arată interiorul monolitului din deșertul din Utah.

„În seara de 27 noiembrie, în jurul orei 20.30, echipa noastră a înlăturat monolitul din Utah. Nu vom include alte informații, răspunsuri sau detalii momentan”, arată descrierea filmării publicate pe platforma Youtube.

În clip se poate observa cum monolitul este demontat destul de ușor, în decurs de câteva minute, iar interiorul monolitului era complet gol, potrivit IFL Science, citat de Descoperă.

Un ghid și un sportiv profesionist au recunoscut că ei au demontat sculptura din Utah, la patru zile după ce monolitul a dispărut din Parcul Național Canyonlands. Iar motivul a fost unul destul de simplu:  regiunea izolată din deșert era pe cale să fie devastată de turiștii care veneau cu mașini, biciclete, și „distrugeau” zona.

Intențiile lor bune nu au fost văzute însă la fel de toată lumea. Cei doi au fost criticat de unii internauți care le-au reproșat că nu aveau ei dreptul să decidă dacă monolitul trebuie să rămână sau nu în deșertul din Utah.

×
Subiecte în articol: monolit Utah
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close