Antena 3 CNN Actualitate Indemnizaţia de creştere a copilului, în funcţie de salariul mamelor

Indemnizaţia de creştere a copilului, în funcţie de salariul mamelor

Indemnizaţia de creştere a copilului, în funcţie de salariul mamelor
21 Sep 2007   •   16:17

Mamele cu salarii mari ar putea primi mai mulţi bani de la stat pentru creşterea copilului. În acest moment, indemnizaţia este aceeaşi pentru toată lumea - 600 de lei noi. O hotărâre a Consiliului pentru Combaterea Discriminării ar putea însă modifica sistemul. Decizia a fost luată ca urmare a unei sesizări din partea unor femei judecător şi procuror. Membrii Consiliului pentru Combaterea Discriminării au analizat plângerea depusă de femeile magistrat şi au şi trimis o recomandare Ministerului Muncii. ?Am propus un sistem mixt, ca până la un anumit salariu să se dea o indemnizaţie fixă, iar cele care câştigă mai mult să beneficieze de un procent sau de altă sumă?, a declarat Corina Comşa, vicepreşedinte CNCD.

Ministrul Muncii spune că nu va ţine cont de recomandare, pentru că decizia Consiliului pentru Combaterea Discriminării nu ar avea o bază solidă.

Până în 2003, în România indemnizaţia de creştere a copilului de până la 2 ani se acorda în funcţie de retribuţie. Legea a fost modificată, iar acum indemnizaţia lunară este de 600 de lei pentru toată lumea, chiar şi pentru directori de bancă, experţi financiari, medici sau alte categorii cu venituri consistente.

Antena 3

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close