Antena 3 CNN Actualitate Indiferenţă faţă de turişti. Românii rămaşi în pană în Bulgaria, ajutaţi după 20 de ore

Indiferenţă faţă de turişti. Românii rămaşi în pană în Bulgaria, ajutaţi după 20 de ore

Indiferenţă faţă de turişti. Românii rămaşi în pană în Bulgaria, ajutaţi după 20 de ore
30 Apr 2008   •   16:16

Odată ce şi-au văzut pachetele turistice vândute, firmele de turism se pare că nu mai sunt interesate de clienţi. Românii rămaşi de marţi în pană cu autocarul în Bulgaria se întorc în ţară cu un autocar obţinut de consulatul României la Sofia. Turiştii au petrecut noaptea în câmp şi au făcut rost cu greu de apă şi alimente. Timp de 20 de ore, ei nu au primit ajutor nici de la firma de turism, nici de la cea de transport.

Grupul de turişti se întorcea la Iaşi, după vacanţa de Paşte petrecută în Grecia. Marţi seară, în jurul orei 19:50, pompa de ambreiaj de la autocar a cedat, iar maşina a rămas în câmp. A fost nevoie de intervenţia consulului român în Capitala Bulgariei pentru ca oamenii să poată reveni în ţară.

Problemele turiştilor au apărut când au vrut să cumpere de la o benzinărie, din apropiere apă şi mâncare. Oamenii nu aveau la ei bani bulgăreşti şi vânzătorii nu acceptau euro. Reprezentanţii firmei de transport spun că nu sunt vinovaţi pentru situaţia creată. Totuşi, turiştii sunt decişi să îi tragă la răspundere pe cei care le-au stricat concediul, iar în tot acest timp, în ţară, mama unui tânar din autocar a depus plingere la OPC.

Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close