Antena 3 CNN Actualitate Indira Crasnea este noul preşedinte al Clubului Român de Presă

Indira Crasnea este noul preşedinte al Clubului Român de Presă

Indira Crasnea este noul preşedinte al Clubului Român de Presă
10 Feb 2008   •   10:30

Noul preşedinte al Clubului român de Presă este Indira Crasnea. Redactorul-şef adjunct al agenţiei Mediafax a fost votată în unanimitate în cadrul Adunării Generale a asociaţiei de duminică, adunare la care a fost constatată juridic retragerea reprezentanţilor jurnaliştilor din CRP. Indira Crasnea va asigura interimatul, întrucât nimeni nu a vrut să-şi asume această funcţie. Jurnalista îi succede lui Cristian Tudor Popescu, al cărui mandat a expirat. Indira Crasnea va ocupa funcţía de preşedinte interimar al Clubului Român de Presă cel puţin 30 de zile.

Peste o lună, conducerea CRP va încerca să organizeze un nou concurs. Până atunci, noul şef al instituţiei va încerca să rezolve câteva priorităţi. "Am constituit o comisie care se va ocupa de redactarea noilor norme de funcţionare ale CRP, adică de redactare a statului şi de asemenea, urmează să ne punem de acord asupra modalităţilor de colaborare între CRP, Asociaţia Jurnaliştilor din România şi Patronatul Presei Române", a declarat Indira Crasnea.

Tot duminică, ziariştii care între timp, s-au înscris în Asociaţia Jurnaliştilor din România au hotărât să se retragă din Clubul Român de Presă. Printre ei şi fostul preşedinte al CRP, Cristian Tudor Popescu. El şi-a propus încă de acum doi ani separarea activităţilor ziariştilor de cele ale patronilor de media. Clubul Român de Presă a hotârât să recomande tuturor celor din mass media să-şi declare interesele.

"Pe site li se recomandă şefilor să-şi depună declaraţia de interese. Ziariştilor fără funcţii de conducere li se recomandă să le depună la asociaţiile profesionale sau patronale, în regim confidenţial, deci fără să fie publice!", a declarat Cristian Tudor Popescu.

Ideea declarării conflictelor de interese de către ziarişti a apărut după ce presa centrală a relatat despre afacerile derulate cu statul de către un cunoscut jurnalist.

Antena 3

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close