Antena 3 CNN Actualitate Inedit. Graffiti pe garnitura unui metrou din Capitală, manifest urban de celebrare a apei

Inedit. Graffiti pe garnitura unui metrou din Capitală, manifest urban de celebrare a apei

Inedit. Graffiti pe garnitura unui metrou din Capitală, manifest urban de celebrare a apei
Sursa foto: Foto: metropotam.ro
de S.T.    |    22 Mar 2012   •   10:13

Apa Nova Bucureşti în parteneriat cu Primăria Capitalei, Metrorex şi Centrul de Informare ONU celebrează apa printr-un demers inedit de exprimare a artei urbane în Capitală, informează Agerpres.

Opt artişti grafferi din mai multe oraşe ale ţării s-au strâns pentru a-şi pune la bătaie spray-urile şi vopselurile pentru un mesaj comun de Ziua Internaţională a Apei, eveniment marcat în fiecare an pe data de 22 martie.

Artişii au vopsit, în noaptea dintre 21 şi 22 martie, o garnitură de metrou de 6 vagoane care circulă pe linia M3 Preciziei - Anghel Saligny.

"Convertirea spaţiului public în manifest urban marchează o nouă etapă în relaţia dintre bucureşteni şi oraşul lor. O scenă din peisajul urban, cu care suntem obişnuiţi şi pe care riscăm să nu o mai observăm, se transformă, prinde viaţă şi colorează o experienţă cotidiană. Este o acţiune inedită pentru Apa Nova, dar care vine să reîntărească apropierea faţă de oraşul pe care îl deserveşte", a declarat Bruno Roche, director general Apa Nova Bucureşti. 

De asemenea, şeful Metrorex, Gheorghe Udrişte, a precizat că în spaţiul metroului bucureştean au avut loc numeroase iniţiative de artă urbană, de la lecturi în public la diferite alte proiecte culturale sau petreceri underground.

Ziua Mondială a Apei 2012, aduce în prim plan problema secetei sub mesajul: "Siguranţa apei şi a hranei!", seceta fiind considerată în acest moment dezastrul natural care a făcut cele mai multe victime, în ultimul secol.




×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close