Antena 3 CNN Actualitate Inedit A dat peste o carte veche şi a crezut că nu valorează nici 20 de dolari. Când a deschis-o a descoperit o comoară ascunsă

A dat peste o carte veche şi a crezut că nu valorează nici 20 de dolari. Când a deschis-o a descoperit o comoară ascunsă

A dat peste o carte veche şi a crezut că nu valorează nici 20 de dolari. Când a deschis-o a descoperit o comoară ascunsă
10 Mai 2016   •   10:30

Un jurnal scris de mana, descoperit intr-o librarie din Australia, ar putea apartine unuia dintre liderii armatei britanice din timpul razboaielor cu Napoleon si ar contine detalii despre strategia de razboi si despre viata pe front.

Ofiterul John Squire a luptat in armata britanica in era lui Napoleon, insa interesele sale nu aveau multe in comun cu razboiul. Cu o pasiune pentru scris, Squire punea in scena si opere de teatru scrise de el si devenise cunoscut printre mai marii sai, astfel incat era adeseori inclus in detasamentele diplomatice, scrie BBC.

Acum, unul dintre jurnalele barbatului ar fi fost descoperit intr-o librarie de mana a doua din Australia. Noii proprietari ai librariei au gasit manuscrisul intr-o cutie cu carti vechi si prafuite.

Jurnalul detaliaza asediul armatei britanice si portugheze asupra orasului spaniol Badajoz, care a avut loc in mai si iunie 1811.

"Fostul proprietar colectiona sute de carti vechi. Unele erau puse intr-o cutie pe raft si m-am gandit ca poate gasesc printre ele ceva pentru colectionari. Cand am dat peste jurnal m-am gandit ca da, poate face maximum 20 de dolari, dar am zis totusi sa verific", spune actualul proprietar al librariei, caruia inca nu ii vine sa creada peste ce comoara a dat.

Sursa: stirileprotv.ro

×
Subiecte în articol: Australia jurnal carte
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close