Antena 3 CNN Actualitate Inedit Fântâna cu puteri miraculoase din România. Poate vindeca orice boală, spun localnicii

Fântâna cu puteri miraculoase din România. Poate vindeca orice boală, spun localnicii

Una dintre fântânile din România este considerată tămăduitoare datorită puterii vindecătoare a apei. Localnicii spun că te scapă de orice boală.

Fântâna cu puteri miraculoase din România. Poate vindeca orice boală, spun localnicii
Sursa foto: Agerpres | ADRIAN CUBA
de Ioana Mircea    |    29 Mar 2023   •   21:07

Fântâna a cărei apă este considerată miraculoasă de către localnici are o istorie de peste 100 de ani. Este vorba de „Fântâna Tămăduirii” din Smeeni, județul Buzău.

Pentru ea, oamenii și-ar fi dat toată averea ca să beneficieze de apa și nămolul ei miraculos, despre care se spune că poate vindeca orice boală.

În 1926, „Fântâna Tămăduirii” din Smeeni a devenit un loc preferat de pelerini. Mii de oameni din toată țara veneau aici după ce presa vremurilor a scris că apa de acolo vindecă orice boală. Oamenii credeau că și nămolul are puteri, motiv pentru care se ungeau sau chiar dormeau în mocirlă.

Citește și: Românii care rup această floare primesc amenzi usturătoare. Puțini știu asta

Toți pelerinii sufereau de diverse boli. Când experții de atunci au sesizat potențialul periculos al izbucnirii unor epidemii, au decis ca zona să fie închisă. Au ținut pelerinii la distanță tot cu ajutorul presei, care a început să publice articole despre pericolele apărute.

Fântâna a devenit cunoscută datorită unei legende. Se spune că un tânăr orb, care mergea alături de tatăl său spre oraș, s-a oprit în acest loc pentru odihnă. A băut și apoi s-a spălat pe ochi cu apa din fântână, recăpătându-și vederea. După ce i-a spus tatălui său că a fost vindecat de la orbire, vestea miracolului s-a răspândit imediat.

În prezent, zona este intens vizitată doar de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. Autoritățile locale vor să transforme chiliile abandonate în cămine pentru bătrâni sau cazare pentru turiști.

Medicii spun că nici acum nu este deslușit misterul acestei fântâni. “În urma analizelor, nu s-au descoperit substanțe deosebite în apă, dar cert este că era curată şi mai rece decât cea obișnuită, pentru că provenea dintr-un izvor subteran al râului Călmăţui. Nu este exclus însă ca unele vindecări ale unor boli mai puţin grave să fi fost rodul autosugestiei”, a declarat medicul Mariana Barna, fost director al Spitalului din Smeeni, potrivit playtech.ro.

 

×
Subiecte în articol: Buzau fantana
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close