Antena 3 CNN Actualitate Inedit Recunoşti personajul? Chipurile unor români celebri, reconstituite de un cunoscut fotograf

Recunoşti personajul? Chipurile unor români celebri, reconstituite de un cunoscut fotograf

Chipul tânărului din fotografie, un mare domnitor român, a fost reconstituit acum de un fotograf cunoscut de la noi ţară.

Recunoşti personajul? Chipurile unor români celebri, reconstituite de un cunoscut fotograf
Sursa foto: Istorie in culori/Facebook
de Georgiana Adam    |    01 Mar 2023   •   06:00

Chipul domnitorului Mihai Viteazul, reconstituit şi colorizat după o veche gravură de artistul Florin Roştariu, a stârnit un val de comentarii pe internet.

Oamenii au fost miraţi pentru că au descoperit o fizionomie diferită de cea impunătoare care ne-a fost prezentată în manualele de istorie.  

Oamenii au fost dezamăgiţi de chipul domnitorului, realizat după un portret făcut de Ioan Orlandi, dar încântaţi de rezultatele muncii fotografului Florin Roştariu.

Florin Roştariu e foarte apreciat pentru reconstituirea şi colorizarea chipurilor unor figuri celebre din cele mai vechi timpuri: Regii Carol I şi Mihai, Regina Maria sau voievozii României, domnitorii Mihai Viteazul sau Ştefan cel Mare, poeţi, pictori sau istorici. 

Citeşte şiRecunoşti fetiţa tristă cu cămăşuţă de şoim? "Eram urâţică-măr, dar gătită-prună"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Chipul domnitorului este reconstituit după cel realizat în 1598 de Ioan Orlandi, care a făcut o gravură a lui Mihai Viteazul aflat la Nicopole. 

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close