Antena 3 CNN Actualitate Inedit Motivul pentru care trebuie să pui mereu staniol în recipientele cu făină, orez și mălai

Motivul pentru care trebuie să pui mereu staniol în recipientele cu făină, orez și mălai

Folia de staniol poate fi pusă în punga cu făină dar și în recipiente cu orez, griș, fulgi de ovăz, mălai.

Motivul pentru care trebuie să pui mereu staniol în recipientele cu făină, orez și mălai
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Sep 2022   •   20:00

Rupeți o bucată de folie de staniol, formaţi o bilă și puneți-o în recipientul cu făină. Acest truc vă scapă de molii, viermi și gândaci. Puteți pune o bilă sau mai multe în recipient. Metoda este cât se poate de eficientă, spun gospodinele cu experienţă.

Toate alimentele uscate trebuie depozitate în spații răcoroase, bine aerisite și în recipiente curate. O opțiune sunt cutiile din plastic sau borcanele din sticlă, cu capace etanșe.

Incredibil! De ce au început tot mai mulți români să poarte o folie de staniol în buzunar

Făina se păstrează bine în frigider, într-o cămară răcoroasă sau chiar într-un dulap din balcon. Făina trebuie ținută fie în ambalajul original din hârtie, fie în cutii de carton dur. Din când în când se recomandă să amesteci în făină cu o paletă de lemn pentru a pătrunde aerul și în straturile inferioare, scrie dcnews.ro.

Gospodinele cu experiență pun staniol în recipientele cu făină, orez și mălai

Și mălaiul trebuie păstrat la rece, într-un sac de pânză sau în cutii de sticlă. Mălaiul mai poate fi depozitat și în cutii de plastic. Periodic, măcar trebuie afânat și chiar cernut cu o sită fină, ca să nu ai surpriza că apar molii și gândăcei.

Lintea, fasolea sau alte legume uscate pot fi păstrate aproape un an în cutii din plastic închise etanș. Atenţie! Aerul umed, căldura și lumina determină râncezirea boabelor și pot favoriza apariția dăunătorilor.

Motivul pentru care trebuie să-ți înfășori cheile de la mașină în staniol

Cheile wireless îți pot ușura viață, însă reprezintă un pericol pe care hoții îl pot exploata cu ușurință. Semnalul cheilor de la mașină neprotejate poate fi interceptat cu ușurință de către hoți, ce pot deschide mașina de la distanță.

Pentru a preveni această situație, experții recomandă o soluție simplă și ieftină: staniolul.

×
Subiecte în articol: staniol faina orez mălai
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close