Antena 3 Actualitate Inedit Pensionarul german care ținea un tanc în pivniță și-a aflat sentința

Pensionarul german care ținea un tanc în pivniță și-a aflat sentința

de Redacția Antena 3    |    03 Aug 2021   •   15:37
Pensionarul german care ținea un tanc în pivniță și-a aflat sentința
Sursa foto: Getty Images

Justiția germană a pronunțat sentința în cazul bărbatului de 84 de ani, care a acumulat în subsolul propriei case o masivă colecție de arme din cel de-al Doilea Război Mondial, între care un tanc Panther.

Un tribunal din orașul german Kiel l-a obligat pe inculpat să plătească o amendă de 250.000 de euro.

De asemenea, potrivit instanței, tancul și alte piese de armament greu urmează să fie vândute.

Sentința a fost pronunțată în urma unei înțelegeri între procurori și avocații colecționarului.

Amenda vehiculată inițial era de 500.000 de euro.

Cazul datează din 2015. Atunci au fost găsite tancul, o torpilă și un tun antiaerian, dar și mai multe arme de infanterie.

Pentru îndepărtarea masivului vehicul a fost nevoie de intervenția armatei: 20 de soldați au muncit nouă ore pentru a extrage tancul, care nu mai avea șenile, de pe proprietatea colecționarului și a-l urca pe o platformă de transport.

Tancul Panther, despre care mulți istorici spun că a fost cel mai eficace car de luptă creat și utilizat de Germania nazistă în cel de-al Doilea Război Mondial, și-ar putea găsi un nou domiciliu în SUA.

Avocatul condamnatului a declarat că un muzeu american și-ar fi arătat interesul de a achiziționa acestă piesă de colecție.

De asemenea, mai mulți colecționari germani l-au abordat pe proprietar în legătură cu alte piese din colecția sa, care include arme de asalt și pistoale.

Foto: tanc Panther

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close