Antena 3 CNN Actualitate Inedit Tradiții de MĂRŢIŞOR! De ce se leagă aţa de copac

Tradiții de MĂRŢIŞOR! De ce se leagă aţa de copac

Tradiții de MĂRŢIŞOR! De ce se leagă aţa de copac
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    28 Feb 2018   •   18:51

SUPERSTIȚII de MĂRȚIȘOR. Prima zi de primăvară este însoțită, din cele mai vechi timpuri, de superstiții pe care oamenii obişnuiau să le respecte cu sfințenie de mărțișor. Iată ce să faci de mărțișor ca să îți meargă bine tot anul.

Chiar dacă, în zilele noastre, aceste superstiţii de Mărţişor sunt din ce în ce mai puţin respectate, există în continuare zone în care oamenii cred cu tărie că încălcarea acestor „reguli nescrise” le va aduce ghinion.

Se spune că cel sau cea care de 1 martie îşi pune la mână mărţişorul (cele două şnururi, alb şi roşu) şi în poartă până la 9 martie (în unele zone, mărţişorul se poartă toată luna martie, până la Florii sau până când vedeţi un copac înflorit) va avea noroc tot anul. Desigur, în această perioadă nu trebuie să daţi deloc jos aţa de la mână.

Mărţişorul nu se aruncă la gunoi, nici după ce a „expirat” perioada de purtare, pentru că asta aduce ghinion. După ce nu vreţi să îl mai purtaţi, el se leagă de un copac sau chiar de un trandafir (aflat în pământ).

×
Subiecte în articol: 1 martie martisor
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close