Antena 3 CNN Actualitate Înfiinţarea depozitului de deşeuri radioactive la Kozlodui va afecta mai mult de 30.000 de oameni

Înfiinţarea depozitului de deşeuri radioactive la Kozlodui va afecta mai mult de 30.000 de oameni

Înfiinţarea depozitului de deşeuri radioactive la Kozlodui va afecta mai mult de 30.000 de oameni
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
09 Iul 2011   •   16:00

Europarlamentarul PNL, Ramona Mănescu, a arătat, într-un comunicat, că a solicitat Comisiei Europene o analiză a impactului pe care l-ar avea amplasarea unui depozit de deşeuri radioactive al Bulgariei la doar 4 kilometri distanţă de România, pe Dunăre.

Ramona Mănescu a notificat Comisia în legătură cu intenţia Bulgariei de a construi un astfel de depozit în zona localităţii Kozlodui, aproape de România.

"Conform documentelor oficiale, mai mult de 30.000 de oameni vor fi afectaţi în urma amplasării acestui depozit in imediata vecinătate a celor 23 de localităţi în care aceştia trăiesc.Nu putem accepta ca 350.000 de tone de deşeuri nucleare să fie depozitate la Kozlodui până în anul 2075 si să pună în pericol viaţa românilor care trăiesc în această zonă”, se arată în document.

“Daca guvernul României nu este în stare să se opună categoric acestui proiect criminal, cred că Executivul European trebuie sa oprească acest demers”, conform actului.

Europarlamentarul PNL arată că este vital ca fiecare stat membru să elaboreze politici şi programe care să însemne depozitarea deşeurilor în siguranţă. "Este vital ca deşeurile nucleare să fie gestionate si depozitate definitiv în condiţii de siguranţă, mai ales după ce am fost martorii dezastrului de la Fukushima. Initiativa guvernului bulgar incalca legislatia europeana in vigoare si din acest punct de vedere cred ca proiectul ar trebui interzis."

×
Subiecte în articol: centrala ramona manescu
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close