Antena 3 CNN Actualitate Alertă de caniculă şi disconfort termic în toată România

Alertă de caniculă şi disconfort termic în toată România

Alertă de caniculă şi disconfort termic în toată România
Sursa foto: foto: pixabay.com
28 Iul 2016   •   10:27

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare meteo de caniculă, disconfort termic şi instabilitate atmosferică, valabilă la nivelul întregii ţări, în intervalul 28 - 31 iulie, transmite Agerpres.

Potrivit meteorologilor, în zilele de 28, 29, 30 şi 31 iulie, în regiunile extra-carpatice, valul de căldură se va extinde şi se va intensifica.

În zonele de câmpie şi podiş din Oltenia, Muntenia, Moldova şi Dobrogea, vremea va fi caniculară, iar la orele prânzului se vor înregistra local temperaturi maxime de 36 - 37 de grade. În cursul nopţilor, minimele termice se vor situa în jurul a 20 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în Câmpia Română, dar pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

Pe de altă parte, ANM precizează că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Local, vor fi averse, izolat torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, posibil, grindină, în zilele de joi şi vineri (28 şi 29 iulie), mai ales în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar sâmbătă şi duminică (30 şi 31 iulie) îndeosebi în est, centru şi zona de munte.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: disconfort termic
Parteneri
Modificări importante pentru şoferii români în Codul Rutier
x close