Antena 3 CNN Actualitate Înghesuială la plata impozitelor. Cei care plătesc până în luna martie beneficiază de reduceri

Înghesuială la plata impozitelor. Cei care plătesc până în luna martie beneficiază de reduceri

Înghesuială la plata impozitelor. Cei care plătesc până în luna martie beneficiază de reduceri
06 Ian 2009   •   15:10

La început de an, toţi românii se înghesuie la ghişeele administraţiilor financiare, ca să-şi plătească dările la stat. Cei care plătesc până în luna martie beneficiază de reduceri, aşa că toată lumea se grăbeşte să-şi achite datoriile.
Ajunşi în faţa ghişeelor, mulţi au însă parte de surprize, pentru că, în fiecare an, valoarea taxelor se modifică. Din acest punct de vedere, constănţenii sunt mai norocoşi. De trei ani, municipalitatea nu a majorat taxele.
Fiecare constănţean trebuie să plătească 36 de lei anual, taxa de habitat. În rest, pentru orice bun pe care îl are în proprietate, fiecare ştie cât are de plătit, diferenţiat.
Şi pentru maşini, impozitul diferă, în funcţie de capacitatea cilindrică. Pentru un autoturism de 1.400 de centimetri cubi, posesorul lui plăteşte la stat 49 de lei pe an. Pentru o maşină de lux, cu motor de 4.000 de cmc, datoria la buget ajunge la 2.400 de lei.
Impozitul pe lux este şi el destul de costisitor. Pentru o şalupă, impozitul ajunge la 350 de lei pe an, iar pentru un yacht - la 1.000 de lei.
În concluzie, cine are bani să-şi cumpere maşini cu motoare puternice, sau ambarcaţiuni de lux, are bani să plătească şi dările la stat - consideră autorităţile constăneţene.
Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close