Antena 3 CNN Actualitate Aleșii locali, obligați să-și facă publice CV-urile. Propunerea de modificare a Codului Administrativ a fost depusă în Senat

Aleșii locali, obligați să-și facă publice CV-urile. Propunerea de modificare a Codului Administrativ a fost depusă în Senat

Aleșii locali vor fi obligați să își facă publice CV-urile, propune o nouă modificare a Codului Administrativ depusă la Senat.

Aleșii locali, obligați să-și facă publice CV-urile. Propunerea de modificare a Codului Administrativ a fost depusă în Senat
Sursa foto: Pixabay
de Roxana Mihăiescu    |    25 Dec 2023   •   10:19

Noua propunere vizează schimbarea actualelor prevederi legislative, care nu includ obligativitatea aleșilor locali de a-și face cunoscute CV-urile după preluarea mandatului.

În prezent, conform Legii 176/2010, aleșii locali trebuie să întocmească şi să depună declarații de avere şi de interese, iar noua propunere ar adaugă acum şi obligația de a întocmi şi actualiza un CV, toate aceste documente fiind obligatoriu să devină publice în termen de 30 de zile de la validarea mandatului.

Citește și: Sebastian Burduja a dezvăluit ce notă i-ar da lui Nicușor Dan pentru activitatea sa la Primăria Capitalei

Mai mult decât atât, instituțiile publice în cadrul cărora aleșii locali îşi exercită mandatul vor fi obligate să publice pe site-ul propriu CV-ul acestora, în termen de 10 zile de la împlinirea termenului de depunere menţionat.

Totodată, inițiativa mai prevede ca aleşii locali să actualizeze anual CV-ul, până la data de 15 iunie a fiecărui an de mandat, potrivit avocatnet.ro.

Nerespectarea prevederilor referitoare la depunerea CV-ului, precum și a procedurilor de depunere, actualizare și publicare a acestuia ar urma să fie sancționată de către prefecți.

×
Subiecte în articol: alesi locali initiativa legislativa CV
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close