Antena 3 CNN Actualitate Atenție! A apărut un nou tip de înșelătorie în România!

Atenție! A apărut un nou tip de înșelătorie în România!

O femeie din Alba a fost trimisă în judecată la Judecătoria Alba Iulia pentru înşelăciune în formă continuată după ce a promis mai multor oameni că le aduce produse din afara UE, fără să fie nevoie de plata unor taxe vamale, a încasat banii de la acestea, dar nu a mai predat produsele comandate.

Atenție! A apărut un nou tip de înșelătorie în România!
Sursa foto: Agerpres
de Dan Gabor    |    23 Oct 2020   •   16:28

”În perioada 2015-2018, tânăra, prin intermediul unei reţele de socializare, ar fi înşelat zeci de persoane din toată ţara promiţându-le achiziţionarea de diverse bunuri de pe un site de internet cu produse din afara Uniunii Europene la preţuri avantajoase şi fără taxe vamale, fără ca ulterior să-şi mai onoreze promisiunea”, au precizat oamenii legii într-un comunicat.

Femeia a fost reţinută în martie 2019, fiind cercetată ulterior sub control judiciar. Aceasta lua legătura cu oamenii prin intermediul rețelei de socializare Facebook. Încasa de la victime sume cuprinse între 50 de lei şi 2.000 de lei promițându-le că va cumpăra în nume propriu produse de pe site-ul chinezesc, le va prelua de la poşta vamală şi le va distribui personal cumpărătorilor. Procurorii susțin că, de fapt, feneia nu a comandat niciunul dintre produsele dorite de oameni.

Aceasta a încheiat, iniţial, un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, dar acesta a fost respins de instanţe în condiţiile în care inculpata s-a împăcat cu o mare parte dintre cele 35 de persoane înşelate.

Ea a fost trimisă în judecată pentru înşelăciune, dosarul având, în prezent, 12 părţi vătămate. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia marţi, 20 octombrie 2020.

 

×
Subiecte în articol: inselatorie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close