Antena 3 CNN Actualitate INSP neagă erorile de raportare de la Suceava: 'Nu se va face nicio renumărare a cazurilor'

INSP neagă erorile de raportare de la Suceava: 'Nu se va face nicio renumărare a cazurilor'

Adriana Pistol, directoarea Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) a declarat, marți seară, că nu există greșeli în raportarea cazurilor de coronavirus de la Suceava.

INSP neagă erorile de raportare de la Suceava: 'Nu se va face nicio renumărare a cazurilor'
Sursa foto: Hepta
19 Mai 2020   •   22:50

'Există o platformă națională făcută de STS care nu permite să se bage o persoană de mai multe ori', a asigurat Adrian Pistol, într-o intervenție la Digi 24.

Reacția a venit după ce șefa interimară a DSP Suceava, Manuela Trifan, a fost eliberată din funcție la câteva zile după de a afirmat că s-au raportat testele pozitive ca fiind persoane infectate cu Covid-19, chiar dacă o persoană a făcut un test de mai multe ori. Sefa DSP a mai afirmat că 'sunt cazuri cu nume şi prenume, dar fără CNP, fără adresă, nu le putem aloca nici unei unităţi administrativ teritoriale, pur şi simplu nu ştim de unde sunt'.

Directoarea INSP contrazice această ipoteză și susține că baza de date dezvoltată de STS 'conține nume, prenume și CNP pentru toate cele 3.500 de cazuri din Suceava'. 

'Cifra pe care această platformă o arată este reală. Întâi datele au fost trecute într-un Excel, apoi au fost mutate pe platformă și atunci au fost corectate și erorile. Această bază de date a STS ne-a ajutat să corectăm erorile la nivel național, nu numai la Suceava', a remarcat Adriana Pistol.
 


 

 

×
Subiecte în articol: Suceava coronavirus
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close