Antena 3 CNN Actualitate Inspector de asistenţă socială, prins în flagrant în timp ce lua mită de la o persoană cu dizabilităţi

Inspector de asistenţă socială, prins în flagrant în timp ce lua mită de la o persoană cu dizabilităţi

Inspector de asistenţă socială, prins în flagrant în timp ce lua mită de la o persoană cu dizabilităţi
29 Iun 2013   •   11:08
Un inspector de asistenţă socială din judeţul Harghita, prins în flagrant, vineri, în timp ce lua mită de la o persoană cu dizabilităţi, pentru a-i promova dosarul la comisia de evaluare, a fost reţinut pentru 24 de ore, conform Mediafax.
Potrivit unui comunicat de presă comun al Serviciului Judeţean Harghita al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, dat publicităţii sâmbătă, Bokor Akos, inspector asistent social al Serviciului de Evaluare Complexă  Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Harghita a fost prins, vineri, luând mită de la o persoană cu dizabilităţi căreia urma să îi  întocmească dosarul de încadrare în grad de handicap, pe care urma să îl promoveze la comisia de evaluare a persoanelor adulte.
Şeful DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Harghita, Mitică Borşa, a declarat corespondentului MEDIAFAX că inspectorul de asistenţă socială a fost prins în flagrant, în Miercurea Ciuc, în timp ce primea o sumă de bani de la persoana respectivă.
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita au stabilit, în urma audierilor, că inspectorul Bokor Akos nu se află la prima infracţiune de acest gen, el primind în mod repetat diferite sume de bani şi produse alimentare de la persoanele care se prezentau pentru încadrarea sau prelugirea certificatului de handicap.
"În perioada 10 iunie 2013 - 28 iunie.2013, învinuitul (...) a primit, în mod repetat, de la cinci persoane, sume de bani şi produse alimentare pentru ca, în schimb, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin aceea că  acesta, în mod indirect, a condiţionat eliberarea documentelor necesare încadrării/prelungirii certificatului de încadrare în grad de handicap a persoanelor îndreptăţite, de primirea acestor sume de bani", se arată în comunicatul de presă.
Bokor Akos, urmărit penal pentru luare de mită în formă continuată, va fi prezentat, sâmbătă, la Tribunalul Harghita, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Potrivit documentului citat, cauza a fost instrumentată cu sprijinul specializat al Serviciul Român de Informaţii şi al DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Harghita.
Bokor Akos are 56 de ani şi este angajat de aproximativ zece ani la DGASPC Harghita.
 

×
Subiecte în articol: asistenta sociala Harghita dosar DGA handicap
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close