Antena 3 CNN Actualitate Inspectoratul de Stat în Construcţii cere instanţei anularea adresei trimise de Grăjdan şi reintroducerea instituţiei ca parte civilă

Inspectoratul de Stat în Construcţii cere instanţei anularea adresei trimise de Grăjdan şi reintroducerea instituţiei ca parte civilă

Inspectoratul de Stat în Construcţii cere instanţei anularea adresei trimise de Grăjdan şi reintroducerea instituţiei ca parte civilă
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Mai 2012   •   18:01

Inspectorarul de stat în Construcţii (ISC) a cerut luni, printr-un document trimis instanţei supreme, anularea adresei semnate de fostul şef al instituţiei, Adrian Balaban-Grăjdan, şi reintroducerea ISC ca parte civilă în dosarul Trofeul Calităţii, informează Mediafax.
   
Purtătorul de cuvânt al ISC, Paul Racoviţă, a declarat că instituţia a trimis luni la instanţa supremă un document în care invocă nerespectarea procedurilor interne în cazul adresei transmise Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) la 22 mai, în dosarul Trofeul Calităţii.
   
Racoviţă a precizat că ISC solicită anularea adresei semnate de Grăjdan şi, în consecinţă, reintroducerea Inspectoratului ca parte civilă în dosar.
   
Adresa trimisă luni de ISC a fost înregistrată la instanţa supremă şi, cel mai probabil, va fi luată în discuţie de magistraţi la următorul termen din dosar.
   
Dorina Isopescu, fost şef al ISC în perioada 2005-2009, a fost audiată, tot luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul în care Adrian Balaban-Grăjdan este cercetat pentru favorizarea infractorului, fiind întrebată în legătură cu modul în care instituţia s-a constituit parte civilă în procesul Trofeul Calităţii.
       
Isopescu le-a spus procurorilor că iniţial ISC nu a dorit să se constituie parte civilă, dar după ce a văzut concluziile raportului expertului DNA care arătau că inspectoratul ar fi fost prejudiciat de faptele inculpaţilor din dosarul "Trofeul calităţii", a admis ca instituţia să intre ca parte civilă în procesul penal, potrivit surse citate.
   
Întrebată de procuror dacă au existat la acel moment presiuni din partea anchetatori sau inculpaţilor din dosar, Isopescu ar fi arătat că nu au fost făcute presiuni, reafirmând că introducerea ISC în procesul penal s-a datorat exclusiv raportului expertului DNA.
   
Sursele citate au precizat că audierile în acest dosar vor continua, urmând să dea declaraţii în faţa procurilor toate persoanele din vechea şi actuala componenţă a ISC.
   
Fostul şef al ISC Adrian Balaban-Grăjdan este cercetat de procurorii DNA pentru favorizarea infractorului, după ce a trimis instanţei supreme, fără să aibă avizele necesare, adresa privind retragerea inspectoratului din procesul "Trofeul calităţii", la o zi după ce a fost învestit în funcţie.
   
În acest dosar, aflat în faza recursului la instanţa supremă, Inspectoratul de Stat în Construcţii se constituise parte civilă încă din faza de urmărire penală.

Secretarul general al Inspectoratului de Stat în Construcţii Marian Bucur şi alţi cinci angajaţi au fost audiaţi, în 24 mai, la DNA, în calitate de martori, în legătură cu modul în care Constantin Adrian Balaban-Grăjdan a decis trimirea la instanţa supremă a adresei privind retragerea instituţiei din procesul "Trofeul calităţii".
   
Aceştia ar fi declarat în faţa procurorilor că au fost luaţi prin surprindere de adresa depusă la dosar, că Grăjdan nu s-ar fi consultat cu nimeni în legătură cu emiterea documentului şi că nu înţeleg poziţia acestuia, potrivit unor surse judiciare.











×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close