Antena 3 CNN Actualitate Instanţa a dat verdictul final în cazul Cămătarilor

Instanţa a dat verdictul final în cazul Cămătarilor

Instanţa a dat verdictul final în cazul Cămătarilor
04 Mar 2008   •   15:24

Instanţa Supremă a dat verdictul final în cazul Cămătarilor. Fraţilor Vasile şi Ion Balint, cunoscuţi sub poreclele de Sile şi Nuţu Cămătaru, li s-au redus pedepsele. Nuţu Cămătaru a fost condamnat la 2 ani şi 7 luni de închisoare, Sile a primit 13 ani de închisoare, iar mama lor a primit o pedeapsă cu suspendare. În 19 februarie, Instanţa Supremă a încheiat dezbaterile în procesul fraţilor Sile şi Nuţu Cămătaru - Vasile şi Ion Balint, după care magistraţii au decis că aceştia rămân cu pedepsele cu închisoarea date de Curtea de Apel Bucureşti pentru sechestrare de persoane, înşelăciune şi proxenetism.

Fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru, mama acestora, precum şi alte rude din clanul acestora au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea pentru sechestrarea de persoane, înşelăciune şi proxenetism. În 2007, Curtea de Apel Bucureşti a redus substanţial pedeapsa lui Nuţu Cămătaru de la 9 ani la 2 ani de închisoare, aplicându-i mamei acestuia - Smaranda Stoica, cunoscută sub numele de Mimi Cămătăreasa - inculpată şi ea în dosar, o pedeapsă cu suspendarea executării sentinţei.

Vasile Balint , zis Sile Cămătaru, a fost condamnat la 13 ani de închisoare, instanţa dispunând achitarea pentru complicitate la înşelăciune şi pentru şantaj. Totodată, instanţa a dispus schimbarea încadrării juridice în privinţa unor fapte, ceea ce a dus la reducerea pedepsei.

Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, a fost achitat pentru complicitate la înşelăciune şi în urma contopirii a două pedepse a fost condamnat la 2 ani şi 7 luni închisoare.

Antena 3

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close