Antena 3 CNN Actualitate Institutul Cantacuzino confirmă: Aţa chirurgicală care a dus la moartea tinerei de 28 de ani era nesterilă

Institutul Cantacuzino confirmă: Aţa chirurgicală care a dus la moartea tinerei de 28 de ani era nesterilă

Institutul Cantacuzino confirmă: Aţa chirurgicală care a dus la moartea tinerei de 28 de ani era nesterilă
06 Oct 2008   •   19:21

Tânăra de 28 de ani care a murit după o operaţie de cezariană în spitalul din Călineşti a fost ucisă de microbii existenţi în aţa chirurgicală. Specialiştii institutului Cantacuzino au stabilit că aţa era nesterilă. La ministerul Sănătăţii a avut loc o şedinţă a comisiei de anchetă, constituită la cererea lui Eugen Nicolăescu. Ministerul Sănătăţii trebuie, în primul rând, să lămurească de ce a ajuns aţa chirurgiclă nesterilă în spitale. Cine a adus-o, unde fost distribuită şi pentru ce intervenţii chirurgicale a fost folosită. Se pare că ministrul a cerut o listă cu toţi pacienţii operaţi în ultimele luni, în spitalele despre care se ştie că ar fi avut în stoc aţă chirurgicală chinezească din lotul ucigaş.
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a refuzat deocamdată să dea detalii cu privire la ancheta legată de loturile de aţă chirurgicală provenită din China.
Situaţia este gravă, deoarece aţa respectivă a fost folosită în mai multe spitale din ţară, pe mii de pacienţi. Până acum nu au mai fost semnalate alte cazuri de îmbolnăvire sau de deces.
Rezultatele anchetei vor stabili cine este vinovat de moartea femeii dar şi de punerea în pericol a vieţii multor oameni. Pe de o parte responsabilitatea revine directorilor de spitale, care cumpără produse doar pentru că preţul e bun, iar pe de altă parte distribuitorului care a adus marfă neconformă normelor europene. Un distribuitor care a răspândit aţa nesterilă în toată ţara, deşi cutiile nu aveau marcaj care să le ateste conformitatea cu normele europene. Şi un producător de la care a pornit totul. Peste tot, aceeaşi neglijenţă.

Antena 3

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close