Antena 3 CNN Actualitate Întâlnire a masoneriei mondiale la Bucureşti? Convenţia B`nai B`rith se va ţine în România

Întâlnire a masoneriei mondiale la Bucureşti? Convenţia B`nai B`rith se va ţine în România

Întâlnire a masoneriei mondiale la Bucureşti? Convenţia B`nai B`rith se va ţine în România
28 Feb 2008   •   14:01

În următoarea perioadă, în Bucureşti vor avea loc evenimente a căror însemnătate depăşeşte cu mult graniţele ţării. Dacă despre organizarea summit-ului NATO, în perioada 2-4 aprilie, presa a relatat pe larg, imediat după acest eveniment în Capitala României va avea loc Convenţia celei mai mari organizaţii evreieşti din lume. Irina Cajal, consilier diplomat la Ministerul de Externe şi la Ministerul Culturii şi Cultelor a anunţat în exclusivitate la News FM, în emisiunea LIVE cu Anca Florea, că în perioada 11-14 mai va avea loc la Bucureşti Convenţia europeană B`nai B`rith.

"Loja B`nai B`rith"

Cine este această organizaţie? Potrivit informaţiilor oficiale, organizaţia B`nai B`rith a fost înfiinţată în 1843, la New York, de 12 emigranţi evrei din Europa. În timp, B`nai B`rith a devenit cea mai puternică organizaţie evreiască din lume, deţinând reprezentanţe în peste 50 de state şi fiind prezentă în mai multe organizaţii internaţionale. Printre acestea, amintim doar ONU, UNESCO şi Consiliul Europei. Neoficial, B`nai B`rith este considerată o organizaţie masonică, după unele surse, chiar cea mai influentă. De altfel, şi Irina Cajal a vorbit la News FM despre "Loja B`nai B`rith" din România, care ar fi cea mai veche organizaţie de acest tip din ţara noastră.

Toţi preşedinţii B`nai B`rith, la Bucureşti

Este aşadar extrem de interesant ce se va discuta la Bucureşti la Convenţia B`nai B`rith din 11-14 mai. Potrivit Irinei Cajal, la această Convenţie vor participa toţi preşedinţii organizaţiilor B`nai B`rith din Europa, precum şi mai mulţi invitaţi din Statele Unite. De altfel, sediul central al organizaţiei B`nai B`rith International se află la Washington, în apropierea Casei Albe. Dacă ar fi să-i credem pe cei care consideră B`nai B`rith una dintre cele mai temute organizaţii masonice, unul dintre membrii ei ar fi fost însuşi Karl Marx, "părintele comunismului."

Programul Convenţiei B`nai B`rith de la Bucureşti

- 11 mai - coktail-ul de deschidere
- 12 şi 13 mai - discuţii şi şedinţe
- 14 mai - gala de închidere

Liderii B'nai B'rith Europa

Reinold Simon (foto 1) este preşedintele B'nai B'rith Europa. Acesta a fost un membru activ al organizaţiei B'nai B'rith din anul 1989, fiind ales de curând preşedinte al organizaţiei.


Vicepreşedintele organizaţiei B'nai B'rith din Europa este Armand Azoulai (foto 2). Este membru al lojei Henry Dunant din Geneva din 1984. Din 1997 şi până în 2007 a ocupat diverse funcţii în cadrul B'nai B'rith, culminând cu actuala poziţie, cea de vicepreşedinte al organizaţiei.


Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close