Antena 3 CNN Actualitate Întâlnire Bush ? Tăriceanu. Noi promisiuni legate de vize

Întâlnire Bush ? Tăriceanu. Noi promisiuni legate de vize

Întâlnire Bush ? Tăriceanu. Noi promisiuni legate de vize
04 Apr 2008   •   13:22

După consiliul NATO-Rusia, Preşedintele american George W. Bush a mers la Palatul Victoria, pentru o întâlnire cu premierul Călin Popescu Tăriceanu. Prim-ministru a declarat că are o mare ambiţie, şi anume ca investitori mari de origine americană să vină în România. Astfel, s-ar consolida parteneriatul strategic în România. În ceea ce priveşte problema vizelor pentru SUA, Bush a spus că va încerca să remedieze aceste probleme. Preşedintele SUA spune că şi aşa este greu să le explice unora cum de au parte de un anumit tratament, adică de vize, şi alţii de un altul.

BUSH DESPRE PROBLEMA VIZELOR

Aceasta a fost ultima întrevedere pe care preşedintele Bush a avut-o în România. Spre finalul ei, el şi-a făcut totuşi timp pentru a discuta şi cu fostul mare tenisman român, Ilie Năstase, pe care l-a invitat la Casa Albă. "Mi-a spus că regretă că nu a avut mai mult timp la dispoziţie pentru o întâlnire separată, dar m-a invitat să iau masa cu el. M-a întrebat când prefer să vin: la prânz sau seara? I-am răspuns că sunt un mare gurmand şi că aş veni atât la dejun, cât şi la cină, iar Bush a fost de acord", a declarat Ilie Năstase.

De la Bucureşti, Bush a plecat în Croaţia, una dintre ţările care au fost invitate să adere la NATO, ca apoi, duminică, să fie aşteptat la Soci, pentru o ultimă întălnire cu Vladimir Putin în calitate de preşedinte al Rusiei.

Antena 3

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close