Antena 3 CNN Actualitate Internatul din Odorheiu Secuiesc, unde un elev a fost ucis de zidul prăbușit, va fi refăcut cu bani din Ungaria

Internatul din Odorheiu Secuiesc, unde un elev a fost ucis de zidul prăbușit, va fi refăcut cu bani din Ungaria

Internatul din Odorheiu Secuiesc, unde un elev a murit, iar alți trei au fost răniți după prăbușirea unui zid, va fi reabilitat pe banii guvernului maghiar.

Internatul din Odorheiu Secuiesc, unde un elev a fost ucis de zidul prăbușit, va fi refăcut cu bani din Ungaria
Sursa foto: Facebook I Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Ian 2024   •   19:13

Lucrările de conservare de la internatul Liceului "Tamási Áron" din Odorheiu Secuiesc, unde un zid s-a prăbuşit, ar putea începe în câteva zile, a transmis vineri Katalin Lukácsi, purtătorul de cuvânt al şcolii, către agenţia ungară de presă MTI, potrivit Hirado.

Primăria Odorheiu Secuiesc a eliberat în regim de urgență autorizaţia de construire pentru lucrările de conservare în 27 decembrie, în baza avizului unui expert în structuri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Firma angajată, Kvadrum Axis SLR din Odorheiu Secuiesc, care a efectuat şi renovarea deja finalizată a alte două clădiri aparţinând Liceului “Tamási Áron”, şi-a asumat şi executarea lucrărilor de consolidare, la solicitarea proprietarului, Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia.

Citeşte şiAjutor de urgență de 20 de milioane de forinți de la Ungaria după prăbușirea internatului din Odorheiu Secuiesc

Purtătorul de cuvânt al școlii a spus că arhiepiscopia a depus o cerere de finanţare la Guvernul Ungariei pentru renovarea completă a internatului, iar la începutul lunii decembrie a primit promisiuni cu privire la acoperirea parţială a costurilor.

Arhiepiscopia a depus o cerere de finanţare şi la Primăria Odorheiu Secuiesc, după ce Comitetul de Conciliere din Judeţul Harghita a UDMR a alocat fondurile bugetare de stat sosite din partea statului român, şi destinate primăriilor din judeţ, pentru restaurarea clădirii internatului.

Conform purtătorului de cuvânt, această sumă – 1,2 milioane de lei – acoperă parţial intervenţiile de urgenţă.

Vezi şiDavid, băiatul care a murit în tragedia de la Odorheiu Secuiesc, a fost condus pe ultimul drum cu patru zile înainte de majorat

 

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close