Antena 3 CNN Actualitate INTERZIS pentru biciclete! Proiectul controversat pregătit de Consiliul Local Timişoara

INTERZIS pentru biciclete! Proiectul controversat pregătit de Consiliul Local Timişoara

INTERZIS pentru biciclete! Proiectul controversat pregătit de Consiliul Local Timişoara
Sursa foto: Foto: www.wired.com
16 Iul 2013   •   19:00
Consiliul Local Timişoara pregăteşte un proiect de hotărâre, la propunerea primarului Nicolae Robu (PNL), prin care să interzică accesul pe biciclete în zona centrală a municipiului. Amenzile vor fi cuprinse între 100 şi 200 de lei.

Pe site-ul Primăriei Timişoara a fost publicat, marţi, un proiect de hotărâre, propus de primarul liberal Nicolae Robu, prin care se interzice accesul pe bicicletă în zona centrală a oraşului. Proiectul urmează să fie dezbătut în şedinţa de plen a Consiliului Local de la sfârşitul acestei luni.

"Se interzice circulaţia pe biciclete în Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, strada Mărăşeşti şi strada Alba Iulia din Municipiul Timişoara, fără avizul Comisiei de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara", se arată în propunerea de proiect.

Potrivit aceleiaşi surse, în cazul în care decizia va fi încălcată, amenda va fi cuprinsă între 100 şi 200 de lei.

Reprezentanţii celei mai mari comunităţi de biciclişti din Timişoara, organizaţia "Verde pentru Biciclete", este de părere că măsura nu este una potrivită.

"Noi am fost foarte încântaţi în momentul în care s-a deschis circulaţia pe strada pietonală (strada Mărăşeşti - n.r.). Tot timpul am spus că trebuie să existe respect între biciclişti. Dacă e vorba de pieţele publice şi strada pietonală, eu consider că ar trebui să fie accesul liber, cu condiţia ca bicicliştii să fie foarte atenţi şi să nu rănească pe nimeni. Niciodată nu am încurajat teribiliştii. Sunt conştientă că trebuie să ducem şi o muncă de educare în sensul acesta, însă mi se pare prea mult să fie interdicţii de acest gen. Nu e în regulă să sufere toţi bicicliştii din cauza câtorva teribilişti", a declarat Romina Faur, coordonator al organizaţiei "Verde pentru Biciclete", citată de Mediafax.

În Timişoara au fost realizaţi 60 de kilometri de piste pentru biciclete.


×
Subiecte în articol: Timisoara nicolae robu
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close