Antena 3 CNN Actualitate Într-un sat din România, copiii sunt scoşi la vânzare ca la bazar

Într-un sat din România, copiii sunt scoşi la vânzare ca la bazar

Într-un sat din România, copiii sunt scoşi la vânzare ca la bazar
26 Iun 2008   •   22:49

Îşi vând copiii, ca să-şi tragă curent electric în case. Nu se întâmplă în vreun trib african, ci într-un sat din România, în judeţul Iaşi. Descoperirea le aparţine jurnaliştilor de la un cotidian local, care au reuşit să filmeze o astfel de tranzacţie. Cei care îi ?cumpără? pe micuţi le spun părinţilor că este vorba despre adopţii internaţionale. Adică părintele din România ştie soarta pe care o va avea copilul. ?Reprezentăm oamenii din afară, care vor să înfieze copii din România?, spun cei care efectuează tranzacţiile.

Orbiţi de strălucirea banilor, părinţii îşi vând copiii ca într-un bazar. Negociază preţul şi scot în evidenţă fiecare calitate a micuţilor. Doar-doar o face de mai mulţi bani. De obicei, părinţii ştiu foarte bine ce vor să facă cu banii, aşa că atunci când suma le este pe plac semnează chiar şi un precontract, ca nu cumva cumpărătorii să se răzgândească.

Autorităţile nu pot interveni, spun ele, pentru că tranzacţia filmată de jurnalişti nu s-a efectuat. Promit însă că vor declanşa o anchetă. Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi de Protecţie a Copilului susţine că "împreuna cu comunitatea locală trebuie găsite acele măsuri pentru a sprijini familia?. Rămâne de văzut dacă la sfârşitul anchetei copiii vor mai fi în custodia părinţilor.

Observator

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close