Antena 3 CNN Actualitate Întreţinerea pe ianuarie - cea mai mare din istoria României

Întreţinerea pe ianuarie - cea mai mare din istoria României

Întreţinerea pe ianuarie - cea mai mare din istoria României
14 Feb 2008   •   18:19

Întreţinerea pe ianuarie ar putea fi cea mai mare din istoria României. Cel puţin aşa susţin administratorii de bloc. Preţul la căldură a crescut şi de vină ar fi şi calculele, de multe ori greşite. Aşa se face că unele familii ajung să dea şi 1.000 de lei la întreţinere. În ianuarie, factura la întreţinere va creşte cu până la 50% faţă de luna decembrie. Şi asta chiar în blocurile cu repartitoare, unde, spun administratorii, calculele sunt de multe ori umflate de cei care citesc consumul.

Radu Opaina, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari, explică de unde vin facturile enorme la întreţinere. ?Nu se respectă regulile de bază, modul cum au fost montate, nu se respectă formulele algoritm matematice care stau în spatele acestor repartitoare. Toate aceste abateri duc la diferenţe de bani. S-a luat de la unii şi s-a pus la alţii?.

Cei care au dubii în privinţa costului ridicat la întreţinere, îşi pot calcula singuri suma. Adunaţi cheltuielile cu consumul şi înmulţiţi cu numărul de persoane din apartament. Rezultatul poate avea o marjă de eroare de 10 procente.

Administratorii spun că unii plătesc mai mult din cauza celor care fac economii. Peste 80% dintre plângerile făcute de locatari în această iarnă ţin de facturile mari la căldură.

Observator

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close