Antena 3 CNN Actualitate Inundaţii catastrofale în SUA. 26 de morţi

Inundaţii catastrofale în SUA. 26 de morţi

Inundaţii catastrofale în SUA. 26 de morţi
24 Aug 2007   •   08:40

O furtună deosebit de puternică s-a abătut joi după-amiază asupra oraşului american Chicago. Sute de mii de oameni au rămas fără curent electric, iar traficul aerian şi cel feroviar au fost paralizate. Bilanţul ploilor torenţiale şi inundaţiilor din Statele Unite din ultima săptămână a ajuns la 26 de morţi şi ar putea să mai crească.

Situaţia cea mai gravă se înregistrează în statul Ohio, unde fluviul cu acelaşi nume şi afluenţii săi au ieşit din matcă. Autorităţile au decretat stare de urgenţă, iar locuitorii oraşelor inundate spun că ceea ce văd este fără precedent. Oficialităţile federale susţin că inundaţiile sunt cele mai ample din ultima sută de ani. Numărul victimelor creşte de la o zi la alta, iar pagubele materiale sunt considerabile. Chiar şi vehiculele pompierilor au fost surprinse de viituri.

Ploile, inundaţiile şi alunecările de teren au făcut victime şi în statele vecine - Oklahoma, Wisconsin şi Texas, cruţat de uraganul Dean, dar nu şi de furtunile venite din Vestul Mijlociu. Potopul a fost urmat de un val de caniculă care a străbătut deja statele din sud. Până în prezent, cel puţin 25 de oameni au pierit din cauza caniculei în Tennessee şi Alabama.

Antena 3

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close