Antena 3 CNN Actualitate Inundaţii în deşert. 33 de oameni au murit din cauza viiturilor, într-un oraş algerian

Inundaţii în deşert. 33 de oameni au murit din cauza viiturilor, într-un oraş algerian

Inundaţii în deşert. 33 de oameni au murit din cauza viiturilor, într-un oraş algerian
04 Oct 2008   •   11:50

Un adevărat potop s-a abătut zilele trecute asupra unui oraş algerian de la porţile deşertului Sahara. Potrivit ultimului bilanţ, 33 de oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape 50 sunt răniţi. Sinistraţii se plâng de întârzierea ajutoarelor. Ploaia este un eveniment mai puţin obişnuit la Ghardaia, un oraş de 100.000 de locuitori construit într-o oază, la limita de nord a Saharei.
Săptămâna aceasta, însă, localnicii au avut parte de mult mai multă ploaie decât şi-ar fi dorit. Trei zile de ploi deosebit de abundente, au dat naştere unor viituri care au ieşit repede din albiile, de obicei secate, ale pâraielor din zonă. Pe unele străduţe, apa a urcat până la opt metri, fapt nemaivăzut la marginea deşertului.
Sute de case au fost distruse şi cel puţin o mie de oameni şi-au pierdut tot ce aveau. Localnicii s-au mobilizat în ajutorul sinistraţilor, iar din oraşele vecine au venit echipe medicale, corturi şi pompe pentru evacuarea apei. Disperaţi, oamenii cer guvernului ajutor, dar acesta întârzie să apară. Unităţile militare din regiune au fost mobilizate ca să ajute sinistraţii şi să prevină jafurile.
Alte oraşe de la porţile Saharei au avut şi ele de suferit. Transportul ajutoarelor este dificil deoarece multe drumuri sunt încă blocate.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Algeria
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close