Antena 3 CNN Actualitate Inundaţii în mai multe regiuni de pe glob. Sute de mii de oameni au rămas fără case în vestul Africii

Inundaţii în mai multe regiuni de pe glob. Sute de mii de oameni au rămas fără case în vestul Africii

Inundaţii în mai multe regiuni de pe glob. Sute de mii de oameni au rămas fără case în vestul Africii
Sursa foto: Inundatii
13 Sep 2009   •   11:41

Inundaţiile fac prăpăd în mai multe regiuni de pe glob. Cinci oameni sunt daţi dispăruţi în Turcia, iar în Grecia un poliţist a murit din cauza inundaţiilor puternice. De furia apelor nu au scăpat nici ţările din sud-vestul Africii, iar în India, autorităţile au avertizat că riscul de inundaţii este foarte mare, din cauza precipitaţiilor abundente care au căzut în ultimele zile.

În Turcia autorităţile folosesc tancuri şi elicoptere pentru a putea ajunge la sinistraţi. Cinci oameni sunt daţi dispăruţi, după ce muncitorii unei fabrici au rămas blocaţi înăuntru din cauza inundaţiilor. Acestea sunt cele mai grave inundaţii care au afectat Turcia în ultimii 80 de ani. Peste 30 de oameni au murit aici în urma inundaţiilor de la mijlocul săptămânii. Sâmbătă, opt turişti au fost răniţi, după ce o tornadă puternică a lovit o staţiune turistică din sudul ţării.

Inundaţiile din insula Evia din sud estul Greciei au luat prin surpindere autorităţile. În urma precipitaţiilor pe peste noapte, nivelul apei a crescut atât de repede încât oamenii au fost nevoiţi să se apăpostească pe acoperişuri. Zeci de case şi magazine au fost inundate şi iar traficul în zonă a fost blocat în totalitate.

Atotorităţile din capitala Indiei au emis o averitizare de inundaţie, după ce nivelul râului Ymuna a ajuns la limita de siguranţă. Poliţiştii au început să evacueze oamenii care locuiesc pe malul râului.

Ploile torenţiale au ridicat nivelul apelor din partea de vest a Africii. Ţări precum Sierra Leone, Burkina Faso, Niger sau Ghana au avut de suferit din cauza inundaţiilor. Potrivit reprezentanţilor Naţiunilor Unite sute de mii de oameni din zonele sărace au rămas fără locuinţe. Meteorologii nu au veşti bune şi spun că, în perioada următoare, au fost anunţate şi mai multe ploi, care ar putea duce la agravarea situaţiei din regiune.

Precipitaţiile din ultimele trei luni din vestul Africii au făcut aproape 160 de victime şi alte 600.000 de persoane au rămas pe drumuri.



Antena 3

×
Subiecte în articol: inundatii turcia africa
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close