Antena 3 CNN Actualitate Inundaţiile din Istanbul au ucis 30 de oameni. Apele au început să se retragă, dar ploile vor continua

Inundaţiile din Istanbul au ucis 30 de oameni. Apele au început să se retragă, dar ploile vor continua

Inundaţiile din Istanbul au ucis 30 de oameni. Apele au început să se retragă, dar ploile vor continua
10 Sep 2009   •   19:50

Haos în Istanbul în urma inundaţiilor care au ucis 30 de oameni. Apele au început deja să se retragă, însă în urma lor au rămas sute de maşini făcute praf şi mii de de clădiri avariate. Forţele de ordine patrulează pe străzi pentru a împiedica eventuale furturi. Mii de oamenii rămaşi pe drumuri au fost cazaţi provizoriu în corturi puse la dispozţie de municipalitate, până când apele se vor retrage de tot.

Partea europeană a Istanbulului este paralizată după ce viiturile au distrus zeci de poduri şi mai multe autostrăzi au fost acoperite de ape. Şapte femei s-au înecat după ce microbuzul în care călătoreau a fost luat de o viitură. Alţi 20 de şoferi de TIR au murit după ce au fost fost luaţi prin surprindere de inundaţie.

Zeci de maşini au fost luate de ape în două suburbii ale Istanbulului şi mai multe persoane au fost date dispărute. Cu toate că traficul aerian de la aeroportul Ataturk nu a fost afectat, pasagerii nu au reuşit să ajungă sau să plece la aeroport din cauza autostrăzilor blocate de viitură.

"Am pierdut 26 de oameni în Silivri, Ialtaca şi centrul Istanbulului şi 5 în Tekirdag în urma celor 3 zile de ploi torenţiale. Alţi 9 oameni sunt daţi dispăruţi. Aş vrea să mulţumesc tuturor echipelor de salvare în numele meu şi al întregii naţiuni", a declarat primul ministru turc.

Echipe de intervenţie au fost mobilizate în număr mare în localităţile din apropierea Istanbulului. S-au luat măsuri speciale pentru a salva oamenii blocaţi în cele peste 1.700 de case inundate de apele care au depăşit pe alocuri doi metri înălţime.

Meteorologii au anunţat că ploile vor continua în nord vestul Turciei până la sfârşitul săptămânii iar autorităţile au avertizat că şi alte oraşe riscă să fie inundate.



Antena 3


×
Subiecte în articol: inundatii turcia Istanbul
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close