Antena 3 CNN Actualitate Invitaţie pentru rechinii imobiliari: Aeroport la Adunaţii Copăceni

Invitaţie pentru rechinii imobiliari: Aeroport la Adunaţii Copăceni

Invitaţie pentru rechinii imobiliari: Aeroport la Adunaţii Copăceni
08 Sep 2008   •   16:38

Noul aeroport al Bucureştiului va fi construit lângă localitatea Adunaţii Copăceni. Decizia în acest sens este luată în proporţie de 80-90 la sută, potrivit primarului comunei, Ion Tache, care a declarat şi că studiul de fezabilitate pentru acest proiect va fi definitivat în următoarele trei săptămâni. "Urmează ca în consiliul local să fie luate şi deciziile de expropriere a terenurilor pe care va fi amenajat aeroportul, astfel încât procedurile să fie încheiate până în iunie-iulie 2009", a spus primarul din Adunaţii Copăceni, citat de Mediafax.

Ion Tache a discutat luni pe această temă şi cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, care s-a aflat în vizită în judeţul Giurgiu. Terenul pe care va fi construit aeroportul are o suprafaţă totală de 3.400 hectare şi se află în proprietatea a două firme şi a unor persoane fizice.

Pentru un metru pătrat de teren din această zonă preţul variază între 2 - 5 euro şi 30 ? 40 de euro, în funcţie de zonă, potrivit primarului localităţii. Decizia de construcţie a unui aeroport în zona de sud a Bucureştiului a fost luată de guvern în luna august.

"În şedinţa de guvern s-a aprobat efectuarea studiului de fazabilitate, în urma căruia va fi precizat cu exactitate şi locul de construcţie a viitorului aeroport. Locul exact nu va fi încă dezvăluit pentru ca rechinii imobiliari să nu profite de această informaţie şi să achiziţioneze terenuri în zona aceasta", au declarat atunci surse ministeriale pentru Mediafax.

Potrivit estimărilor Organizaţiei Europene pentru Siguranţa Navigaţiei Aeriene ? Eurocontrol, traficul aeroportuar va creşte anual în România cu 6,9% în perioada 2008-2014. În zona Bucureştiului, rata de majorare este cu mult mai mare, în 2007 traficul de pasageri pe cele două aeroporturi din apropierea Capitalei a crescut cu 40 de procente.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close