Antena 3 CNN Actualitate Iohannis a refuzat să le transmită un mesaj dascălilor și elevilor

Iohannis a refuzat să le transmită un mesaj dascălilor și elevilor

Președintele Klaus Iohannis a refuzat, miercuri, să le transmită un mesaj dascălilor și elevilor, în conferința de presă organizată la Palatul Cotroceni, motivând că un mesaj special va fi "livrat" doar cu o ocazie specială. Șeful statului a adăugat că va avea cu siguranță un mesaj pentru profesori și elevi când va începe școala.

Iohannis a refuzat să le transmită un mesaj dascălilor și elevilor
Sursa foto: Presidency
de Gabriel Dano    |    02 Sep 2020   •   20:15

"Evident că voi avea un mesaj, special, pentru dacăli, pentru elevi, dar acest mesaj special îl voi livra cu o ocazie specială și nu în cadrul unei conferințe de presă uzuală. Voi avea cu certitudine un mesaj atunci când începe școala", a spus Klaus Iohannis.

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat, miercuri, că a semnat parteneriate cu Google și Microsoft, prin care vor fi puse la dispoziția profesorilor și școlilor platformele educaționale dezvoltate de cele două companii.

„Prin acest memorandum, cadrele didactice și unitățile de învățământ au acces, în mod gratuit, la toate platformele educaționale dezvoltate de cele două companii, inclusiv la programele-suport și la resursele educaționale dezvoltate de acestea. Astfel, platformele G Suite for Education și Microsoft Office 365 A1 pot fi utilizate în procesul de predare, cu interfață în limba română”, a anunțat MEC, printr-un comunicat de presă.

Conform acestuia, cele două licențe se activează în mod gratuit prin intermediul portalului clasaviitorului.ro și pot fi utilizate, tot gratuit, pe durata de funcționare a unității de învățământ. Aplicațiile le oferă profesorilor posiblitatea de a gestiona fluxul de lucru la clasă cu ajutorul Google Classroom sau Microsoft Teams, de a organiza videoconferințe cu ajutorul Meet sau Teams, de a folosi tabla virtuală cu ajutorul Google Jamboard sau Microsoft Whiteboard și de a avea acces la tot ceea ce este necesar pentru a derula activitatea didactică prin aplicațiile online, a mai transmis ministerul. Un alt obiectiv al acestui parteneriat este, potrivit MEC, formarea cadrelor didactice pentru utilizarea platformelor digitale de predare.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Cod portocaliu de ninsori și viscol
x close