Antena 3 CNN Actualitate Iohannis: Aștept ca Poliția să explice cum l-a pierdut pe Ghiță și de ce nu-l găsește

Iohannis: Aștept ca Poliția să explice cum l-a pierdut pe Ghiță și de ce nu-l găsește

Iohannis: Aștept ca Poliția să explice cum l-a pierdut pe Ghiță și de ce nu-l găsește
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    24 Ian 2017   •   13:46

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că Poliţia trebuie să explice motivele pentru care Sebastian Ghiţă nu este de găsit. 

”Aştept ca Poliţia să explice cum l-a pierdut pe Sebastian Ghiţă şi de ce nu-l găseşte. Dacă îl găsesc, bravo lor! Dacă nu, să iasă şi să explice de ce nu-l găsesc. Dacă nici asta nu pot face, atunci cu ce se ocupă?”, a declarat, marţi, preşedintele Iohannis. 

Şeful statului a susţinut că în această chestiune legată de Sebastian Ghiţă responsabilitatea nu trebuie disparată, punctând că acesta este un ”infractor fugar”. El a precizat şi că SRI se ocupă de securitatea naţională. 

Preşedintele Iohannis a menţionat că nu a cerut în mod special informaţii de la instituţiile abilitate cu privire la Sebastian Ghiţă. 

Şeful statului se află într-o vizită oficială de două zile la Strasbourg. 

Avocatul lui Sebastian Ghiţă a susţinut, pe 10 ianuarie, că membrii familiei fostului deputat nu ştiu unde se află acesta, însă nu l-au dat dispărut. 

”Nici familia şi nici dintre cunoştinţele lui Sebastian Ghiţă nu ştiu unde se află acesta. Nu au nicio informaţie şi nu au nici modalitatea de a-l căuta. Nu l-au dat dispărut. (...) Nu mi s-a mai întâmplat să apăr un client cu care nu am reuşit să iau legătura. Nu am avut vreo solicitare din partea unei rude să continuăm să îl reprezentăm pe Sebastian Ghiţă, însă noi am decis că trebuie să facem asta. Împuternicirea avocaţială a fost semnată de tatăl lui Sebastian Ghiţă. Nu am nicio informaţie unde se află inculpatul”, a declarat avocatul Bogdan Micu, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), unde s-a judecat contestaţia împotriva deciziei prin care s-a dispus arestarea preventivă în lipsă a fostului deputat. 

Pe 5 ianuarie, un complet de la instanţa supremă a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiţă, după ce acesta a dispărut şi nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din Poliţie şi Parchete. 

După dispariţie, DNA a cerut judecătorilor în cazul lui Ghiţă înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu arestul preventiv în lipsă. 

De asemenea, DNA a cerut instanţei supreme emiterea unui mandat european de arestare şi urmărirea internaţională a fostului deputat. 

Sebastian Ghiţă a fost ultima dată la IPJ Prahova în ziua de 19 decembrie 2016 pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauţiune. Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploieşti în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, la sediul Parchetului ajungând doar avocaţii săi. Fostul deputat a fost căutat la domiciliul său şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că le frecventa, fără a fi însă găsit. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close