Antena 3 CNN Actualitate Iohannis: După anumite sincope, pregătirile pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE sunt într-o fază avansată

Iohannis: După anumite sincope, pregătirile pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE sunt într-o fază avansată

Iohannis: După anumite sincope, pregătirile pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE sunt într-o fază avansată
Sursa foto: Foto: twitter.com/KlausIohannis
13 Dec 2018   •   16:07

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi, la Bruxelles, că "după anumite sincope" pregătirile pentru preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene "sunt într-o fază avansată''. 

Întrebat dacă România este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE, Iohannis a precizat: "Noi suntem pregătiţi. Întotdeauna este loc de mai bine, dar vreau să vă spun foarte sincer că, după anumite sincope care au existat şi pe care şi eu le-am subliniat la vremea respectivă, pregătirile sunt într-o fază avansată. Chiar înainte să vin aici, la sediul Consiliului, am avut o discuţie pe această temă şi cu domnul ministru delegat pentru Afaceri Europene, şi cu doamna ambasador Odobescu, şi cu alţi colegi". 

Şeful statului a precizat că "lucrurile se mişcă" în acest domeniu. 

"Lucrurile se mişcă şi cred că asta este o veste bună - şi pentru români, poate - dar cred că pentru partenerii noştri europeni. Chiar dacă avem în intern abordări dificile în unele zone, pe preşedinţie suntem rezonabil de bine pregătiţi şi vom duce lucrurile la bun sfârşit", a declarat Iohannis, la sosirea la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close